Més esport

Futsal

Christian Roldán agafa les regnes de la selecció

Futsal. Catalunya ha decidit apostar per l’extècnic del Teià com a seleccionador femení amb vista a la pròxima competició mundialista

Christian Roldán, segon entrenador d’Albert López en el mundial de Reus l’any 2008, ha estat l’escollit per dirigir la selecció femenina de futsal en el pròxim mundial, que es jugarà a Balaguer. La Federació Catalana de Futbol Sala (FCSF) l’ha escollit pel seu coneixement de les competicions femenines i pel seu bagatge internacional amb la selecció femenina.

L’extècnic del Teià ja ha donat una primera llista provisional de 25 jugadores, que es concentraran aquest diumenge a Calaf per preparar el mundial. Tot i aquesta primera llista, no serà fins al setembre, quan hi ha programada una nova concentració, que el seleccionador triarà les 12 o 14 jugadores que competiran a Balaguer. Sobre la convocatòria, Daniel Vives, president de la FCFS, considera que s’està formant un grup molt unit i molt fort capaç d’enfrontar-se amb les millors seleccions.

Aquesta serà la tercera edició del mundial AMF. En les altres edicions Catalunya va aconseguir resultats dispars. L’any 2008, a Reus, les catalanes van ser campiones superant Galícia i, en canvi, l’any 2013 a Colòmbia, van caure als quarts de forma contundent contra les amfitriones.

Sobre els mundials passats n’ha parlat Daniel Vives, que ha assegurat que el campionat de Reus va ser un gran èxit però que ara per ara arribar a semifinals ja seria tot un èxit. Brasil i Colòmbia són dues seleccions molt fortes i parteixen com a grans favorites per al mundial de Balaguer, tot i que no descarta ser la sorpresa. Sobre les seleccions sud-americanes, Vives ha assegurat que són superiors físicament, però que l’equip català, possiblement, sigui superior tècnicament.

LA XIFRA

25
jugadores
formaran part de la preselecció per al mundial de Balaguer.

Reus, el gran èxit de la selecció

L’any 2008 va tenir lloc el primer campionat del món de futbol sala femení AMF. Reus va ser elegida com a seu de l’esdeveniment,en el qual van participar dotze seleccions, entre les quals la catalana. En la fase de grups Catalunya es va enfrontar amb Colòmbia i la República Txeca. Amb una victòria i una derrota va passar a la següent fase com a segona de grup. En els quarts de finals les catalanes es van enfrontar amb Austràlia i en semifinals, amb a Rússia Van guanyar tots dos partits per 2 a 3. En la final la selecció catalana es va enfrontar amb Galícia. Catalunya va oferir la seva millor versió i es va imposar per 4 a 0.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)