Golf

Sergio García i Jon Rahm, entre els favorits

Golf. El castellonenc i el basc aspiren a la victòria en l’obert britànic. El barceloní Pablo Larrazábal serà l’únic català

Avui, dijous, comença la 146a edició de l’obert britànic, un dels més importants del circuit mundial. La competició tindrà com a escenari, aquest any, el Royal Birkdale Golf Club, un camp exigent que castigarà molt els mals cops i on la paciència i la meteorologia seran clau.

Un fet inèdit en aquesta edició serà la presència de tres golfistes de l’Estat espanyol entre els vint millors del món: el castellonenc Sergio García és l’actual número 5, el basc Jon Rahm ha ascendit al número 7, mentre que el canari Rafa Cabrera Bello ha entrat entre els millors després del triomf aquest cap de setmana en l’Open d’Escòcia. A més dels tres golfistes mencionats, també hi participarà el barceloní Pablo Larrazábal, actual número 102 del rànquing.

Dos d’ells, el castellonenc i el basc, estan entre els favorits per guanyar la competició. Sergio García, després d’adjudicar-se el Masters d’Augusta, vol redimir-se de l’edició del 2007, on un error el va apartar de la victòria, i adjudicar-se per primera vegada l’Open Championship britànic. Pel que fa a Jon Rahm, la superioritat que va mostrar fa dues setmanes a Portstewart fa presagiar que serà un dels golfistes que lluitaran pel trofeu britànic. Els principals rivals per als golfistes de Castelló i Biscaia seran els nord-americans Dustin Johnson, Jordan Spieth i Rickie Fowler.

Henrik Stenson, campió el 2016

En l’edició de l’any passat, el campió va ser el suec Henrik Stenson, que es va imposar al nord-americà Phil Mickelson, guanyador de l’edició de l’any 2013, en una històrica última jornada que va servir perquè Suècia aconseguís el seu primer Grand Slam. Stenson signaria la tercera millor marca global de la història del torneig britànic. El podi el va completar l’americà John Bradley Holmes.

En l’edició de l’any passat, també es va veure el primer ‘hole in one’ de la història de l’obert britànic. El va firmar el sud-africà Louis Oosthuizen, guanyador l’any 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)