Més esport

amb els ulls de samaranch

Dia 2. Felicitacions al COOB 92

Totes les jornades de Joan Antoni Samaranch durant els Jocs de Barcelona començaven en les reunions de la comissió de coordinació entre el COI i el comitè organitzador (CCOB 92). L’endemà de la inauguració, en la trobada amb l’equip de Joan Miquel Abad, tots estaven contents: “Felicito molt calorosament el COOB, fins i tot començo amb un aplaudiment. Abad m’ho agraeix sincerament.”

Després d’esmorzar amb Nelson Mandela, la primera visita a les competicions va ser a Terrassa, a veure l’Espanya-Nova Zelanda d’hoquei sobre herba. Samaranch aprofita la trobada amb Manuel Royes, llavors alcalde de Terrassa i president de la Diputació de Barcelona, per recordar que ell també va ser president de la Diputació –“quatre anys inoblidables–”. La jornada esportiva va continuar a Badalona amb el primer dia del bàsquet. Samaranch elogia les instal·lacions i recorda que hi jugarà el Joventut quan acabin els Jocs.

Menys diplomàtic es mostra Samaranch quan parla de la visita al RCT Barcelona –“Hi hauria d’haver tots els jugadors i n’hi ha molt pocs, Arantxa i Conchita, entre ells”–, al qual defineix com el seu club i fa notar que és el soci número 9 del l’entitat.

Les anotacions de la jornada estan més centrades en els actes protocol·laris que en l’esport. Un còctel a l’avinguda Palace, una recepció al vaixell del Club Med, una altra al Majestic i al Sarrià-Hilton. Acaba el dia amb un sopar de la Coca-Cola –patrocinador olímpic des del 1928– a la font del Lleó.

També hi ha una anotació agra en aquesta jornada. Explica que dina a l’hotel i rep la ministra grega de Cultura, l’actriu, cantant i activista Melina Mercouri. De la trobada, Samaranch escriu: “Segueix el ressentiment grec per la tria d’Atlanta en comptes d’Atenes com a seu del 1996.”

*Basat en el llibre ‘Memorias olímpicas’, de Joan Antoni Samaranch

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)