Golf

La reacció meteòrica

Golf. Spieth fa tres errors en els quatre primers forats, perd el lideratge de l’Obert Britànic en el tretzè però s’assegura el títol amb un tram final brillant

Jordan Spieth va adjudicar-se el títol de l’Obert Britànic i va sumar el tercer major de la seva carrera. El jugador nord-americà va estar a punt d’espifiar-la perquè es va posar en problemes en la primera part del recorregut. Spieth començava la jornada amb tres cops d’avantatge respecte de Matt Kuchar després d’una extraordinària tercera volta (-65). Però va fer tres bogeys en els quatre primers forats i el seu compatriota, amb un birdie i un bogey, el va igualar en aquella fase del joc. Spieth va recuperar l’avantatge amb un birdie en el cinquè forat, però no va poder evitar l’empat en el marcador al final de la primera part del recorregut.

El punt d’inflexió

Va ser en la segona part de la volta en què va arribar la reacció meteòrica de Spieth, però abans va passar pel pitjor moment de la jornada en veure com Kuchar el superava en la classificació. Va ser a causa d’un altre bogey –cinquè i últim de la volta– en el tretzè forat, en què Kuchar va fer par. En els quatre forats següents, Spieth va encadenar tres birdies i un eagle (-5) i es va plantar a l’últim forat amb dos cops d’avantatge respecte de Kuchar, que va tancar la volta amb un bogey –Spieth va fer par– i tres cops per sobre del seu rival. La targeta final del vencedor va ser de 269 cops (-12), el millor resultat respecte del par en les edicions en què aquest torneig s’ha disputat al camp de Royal Birkdale. La millor volta de la jornada, això sí, la va fer el xinès Li Haotong, que va acabar amb 63 cops (-7) després de fer set birdies i cap forat sobre par i es va assegurar la tercera posició. És el primer jugador del seu país que acaba un major entre els deu primers classificats.

1r Jordan Spieth (EUA) 268 (-12)
2n Matt Kuchar (EUA) 271 (-9)
3r Li Haotong (Xina) 274 (-6)
4t Rafa Cabrera (Espanya) 275 (-5)
4t Rory McIlroy (Irlanda N.) 275 (-5)
6è Alex Noren (Suècia) 276 (-4)
6è Marc Leishman (Austràlia) 276 (-4)
6è B. Grace (Sud-àfrica) 276 (-4)
6è M. Southgate (Anglaterra) 276 (-4)
6è Brooks Koepka (EUA) 276 (-4)
11è Henrik Stenson (Suècia) 277 (-3)
11è Paul Casey (Anglaterra) 277 (-3) 11è Kim Chan (EUA) 277 (-3)

Iguala el registre de Jack Nicklaus

Spieth va aconseguir el seu tercer major abans de fer 24 anys i va igualar el registre de precocitat de Jack Nicklaus, a més de superar els de Tiger Woods i Rory McIlroy, que només havien guanyat dos majors abans de fer 24 anys. El nord-americà havia guanyat el Masters d’Augusta i l’Obert dels Estats Units el 2015. L’any passat va estar a punt de repetir victòria en el Masters d’Augusta, que va liderar durant les tres primeres jornades, però finalment va ser superat per Danny Willett. El PGA Championship és l’últim major que li queda per guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)