Patinatge

Patinatge artístic

Gimeno buscarà la tercera corona europea seguida

Patinatge artístic. El campionat d’Europa júnior i sènior s’inicia avui a Roana (Itàlia) amb l’osonenca intentant allargar el seu regnat i Pere Marsinyach a la recerca del primer títol absolut

El campionat d’Europa júnior i sènior de patinatge artístic es posa avui en marxa a la localitat italiana de Roana amb dos catalans buscant el títol. Mònica Gimeno (CP Mollerussa Pla d’Urgell) ha guanyat les dues darreres edicions i lluitarà per la seva tercera corona consecutiva i Pere Marsinyach (Foment Cardoní) buscarà el seu primer títol en la categoria sènior. La patinadora osonenca establerta a les terres de Lleida defensarà el seu títol contra les italianes, que són les seves principals rivals. Fa unes setmanes, Mònica Gimeno va ser segona en els World Games de Polònia per darrere de la italiana Sílvia Nemesio. També participaran en la categoria femenina Noemi Isla (PA Cadí) i Grace Tara Lloret (Gramanet CP).

En la categoria masculina, Pere Marsinyach buscara un títol europeu del que va estar molt a prop l’any passat, quan va quedar segon. El cardoní va ser el millor en el programa curt de l’any 2016, però en el llarg va caure i es va haver de conformar amb el subcampionat en la seva segona temporada en la categoria sènior. Ara, amb més experiència buscarà la medalla d’or. L’acompanyaran en aquesta modalitat Llorenç Álvarez (Ripollet CPA) i Kevin Bordas (Caldes d’Estrach). El programa curt sènior femení es farà demà, dijous el sènior masculí, i els dos programes llargs es disputaran el dissabte dia 5.

En la categoria sènior també competirà Marina Gibaja (CPA Santa Eugènia de Berga) en la modalitat de solo de dansa. L’any passat la va disputar per primer cop i va ser vuitena. En la categoria júnior Eloi Canals (APA Alt Maresme) sembla que és el que té més possibilitats de lluitar per les places de podi. L’any passat va ser sisè en el mundial i és l’únic representant de la federació espanyola.

En noies, hi ha una sola patinadora catalana, Gemma Bargalló (Reus Deportiu). Tots dos faran el programa curt demà, mentre que el llarg el faran divendres i es decidiran les posicions.

NOU CATALANS

Set patinadors catalans competiran en la categoria sènior i dos en júnior
Selecció sènior
Individual masculí
Pere Marsinyach (Foment Cardoní)
Llorenç Álvarez (Ripollet CPA)
Kevin Bordas (Caldes d’Estrach)
Individual femení
Mònica Gimeno (CP Mollerussa Pla d’Urgell)
Noemí Isla (PA Cadi)
Grace Lloret (Gramanet CP)
Solo Dansa masculí
Jorge Granell (Federació Andalusa)
Solo Dansa femení
Marina Gibaja (CPA Santa Eugènia de Berga)
Parella dansa
Natalia Baldizzone i Jorge Granell (Federació Andalusa)
Selecció júnior
Individual masculí
Eloi Canals (APA Alt Maresme)
Individual femení
Nadia Iglesias (Federació Gallega)
Gemma Bargalló (Reus Deportiu)
Sònia Pla (Federació Valenciana)
Solo Dansa masculí
Javier Delgado (Federació Andalusa)
Solo Dansa femení
Patricia Ortega (Federació Andalusa)
Parella de Dansa
Patricia Ortega i Javier Delgado (Federació Andalusa)

Clàudia Aguado guanya el cadet de combinada

Clàudia Aguado (Ripollet CPA) va guanyar el campionat d’Europa cadet de combinada amb una puntuació de 794.100, per davant de la portuguesa Mariana Silva (740.900). Aquest títol surt de les modalitats de figures obligatòria i del lliure. Clàudia Aguado va aconseguir la setena posició en les figures obligatòries (174.100) i va ser cinquena en el lliure (445.900). En la categoria juvenil Pau Garcia (CP Parets) va ser el subcampió d’europea de lliure. Es va sobreposar a les molèsties que tenia i va aconseguir una puntuació de 522.900. En noies Anna Rabassa (Ripollet CPA) va ser sisena en el lliure (425.700), mentre que en la categoria cadet el seu company d’equip Ot Dalmau va ocupar la setena plaça en el lliure (382.800). En la modalitat de parelles artístic cadet Judit Canalejo i Biel Jané (Foment Cardoní) van ocupar la quarta posició de les quatre parelles participants amb una puntuació de 243.400.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)