Més esport

amb els ulls de samaranch

Dia 10. Actes contradictoris amb els voluntaris

La reunió de la comissió de coordinació que obria cada jornada de Samaranch va ser especial el 3 d’agost. El COOB 92 havia retirat l’acreditació a un fotògraf japonès que havia agredit un voluntari. El fotògraf va demanar disculpes i Samaranch va convèncer Joan Miquel Abad perquè li tornés l’acreditació: “Comprenc la decisió d’Abad de defensar la seva gent, especialment els voluntaris, però també s’ha de ser flexible.”

Hores després, el president del COI va assistir a l’acte d’entrega als voluntaris de les insígnies de “Gràcies”. “Em poso l’uniforme com un voluntari més. Noto que m’aprecien quan molts em demanen fotografiar-me amb ells de record. M’adono que en pronunciar un petit discurs, m’emociono, ja que tinc al davant meu aquests voluntaris que són peça fonamental per a l’èxit dels Jocs.” No diu si el voluntari agredit pel fotògraf que després va ser perdonat per la seva gestió assisteix a l’acte. I és molt probable que el desenllaç de l’afer no hagués transcendit.

Esportivament parlant, assisteix al tir amb arc, al tennis, al piragüisme i a l’atletisme. De le visita al canal olímpic de Castelldefels, on es va fer el piragüisme, deixa anotat: “S’han gastat dos mil milions en una instal·lació que no serà fàcil de rendibilitzar” i alaba el nou sistema de control de sortides automàtic, del qual diu que l’haurien d’aplicar també al rem.

La resta del dia de Samaranch són reunions i més reunions i recepcions i més recepcions. També es van fer unes partides simultànies d’escacs, per als atletes, a càrrec de Garry Kasparov. Un fet que enorgulleix Samaranch: “Ha estat una idea meva.”

El dia acaba amb un Samaranch esgotat: “No puc més. Aguanto bé, però no és normal l’activitat que encara tinc a la meva edat.”+

*Basat en el llibre ‘Memorias olímpicas’ de Joan Antoni Samaranch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)