Tennis

Nadal és a tres triomfs de tornar a ser el número 1

Tennis. El manacorí té a l’abast el lloc que ocupa l’absent Murray i és el primer cap de sèrie en el Masters 1.000 de Mont-real. Fa nou anys s’hi va enlairar per primer cop

Els seus bons resultats en el primer trimestre del curs –46-7 amb quatre títols– coronats, sobretot, amb el triomf a Roland Garros i la final d’Austràlia, combinats amb la temporada fluixa del número 1, Andy Murray, han permès al manacorí Rafa Nadal escurçar distàncies de manera significativa. Nadal és avui número 2 de l’ATP a només 285 punts de l’escocès i si guanya tres partits en el Masters 1.000 de Mont-real, que es juga aquesta setmana i arriba, per tant, a les semifinals, serà una altra vegada número 1 de l’ATP. Si s’hi enlaira, el seu èxit coincidirà amb el novè aniversari de la primera vegada en la seva carrera que va ascendir a la primera posició de la classificació mundial. Nadal no s’obsessiona amb aquesta possibilitat: “L’important és estar sa, descansar i elegir bé el calendari. Hem de disfrutar pensant que en èpoques anteriors els tennistes es retiraven a la nostra edat i nosaltres encara estem competint. No penso en el número 1, el meu objectiu és ser feliç.” El manacorí és el primer cap de sèrie i debutarà contra el vencedor del duel entre el croat Borna Coric i el rus Mikhaïl Iujni. El segon favorit és Roger Federer, que també aspira a ser el número 1. El suís va signar un primer semestre excepcional –31-2 i 5 títols– amb els títols a Austràlia i Wimbledon i també es va endur els Masters 1.000 de Miami i Indian Wells. Ja ha anunciat que en la part final del curs serà més prolífic.

ATP
1r. Andy Murray 7.750 punts
2n. Rafa Nadal 7.465 punts
3r. Roger Federer 6.545 punts
4t. Stan Wawrinka 5.780 punts
5è. Novak Djokovic 5.325 punts
6è. Marin Cilic 5.155 punts
7è. Dominic Thiem 4.065 punts
8è. Alexander Zverev 3.560 punts
9è. Kei Nishikori 3.320 punts
10è. Milos Raonic 3.220 punts
23è. Albert Ramos 1.815 punts

Comiat prematur de Ramos

El trajecte del mataroní Albert Ramos en el Masters 1.000 de Mont-real va ser fugaç. El català, 23è de l’ATP, va perdre ahir per un doble 6-3 en el seu debut contra l’holandès Robin Haase (52è), que no va cedir ni un cop del seu servei, Per contra, Ramos va cedir el seu en tres ocasions i no va tenir arguments per capgirar la dinàmica del partit. L’australià Nick Kyrgios, per la seva banda, va tenir un debut abassegador i es va desfer del serbi Vicktor Troicki per 6-1 i 6-2 en tan sols 50 minuts.

En el torneig femení de Toronto, que també es juga aquesta setmana, la belga Kirsten Flipkens va superar ahir el primer partit contra la tennista croata Ana Konjuh i serà la rival de Garbiñe Muguruza (4), que debutarà directament en la segona eliminatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)