Futbol sala

La primera conjura

Futbol sala. Després d’uns dies de treball físic al Palau, el Barça s’instal·la a Encamp, on farà les primeres passes del que ha de ser “un any de títols”

Han canviat molt les coses respecte a la darrera vegada que el Barça Lassa va trepitjar Encamp. La pretemporada de l’any passat va ser atípica, i la visita del primer equip de la secció de futbol sala a la localitat andorrana va servir, bàsicament, perquè el grup –amb set fitxatges nous– i el cos tècnic –renovat– fessin pinya. Aleshores, el mundial de Colòmbia brunzia com una mosca a les orelles dels integrants de la plantilla, que no va estar mai més junta fins a l’inici del curs, gairebé dos mesos després. I amb Sergio Lozano, un dels grans referents de la plantilla, lesionat de gravetat. Enguany, però, les coses han canviat. Andreu Plaza, el tècnic del Barça, disposa de tots els seus efectius i res li impedeix preparar l’inici de curs amb les millors condicions. “Estem en un lloc ideal per treballar. Estem tranquils, tenim unes instal·lacions magnífiques i tothom ens vol ajudar”, comenta l’entrenador gironí. “Aquest any serà molt diferent a l’anterior, perquè les coses han canviat. El bloc està molt consolidat, només hem canviat algunes peces per millorar. Des d’un inici, els conceptes tàctics ja estan força clars, i no cal polir des de l’inici les peces com va passar la temporada passada. Va ser molt complicat”, comenta Paco Sedano, capità del Barça, que assegura tenir certa predilecció per Andorra i s’hi escapa més d’una vegada quan té temps lliure. “Ja fa moltes temporades que comencem treballant aquí i quan no ho fem serà molt estrany”, va afegir el porter blaugrana, que enguany vestirà la samarreta blaugrana per onzè curs consecutiu.

El físic, en primer pla

La metodologia canvia per a cada cos tècnic, però, segurament, el treball físic és el pal de paller de tots els equips en la pretemporada. “A Encamp sempre venim a patir”, va bromejar Sedano ahir tot i assegurar que els jugadors ja estan mentalitzats quan comença el curs. “Bàsicament, treballem físic, però també hi entra l’aspecte tàctic, òbviament. Hi ha molta càrrega física i la intentem combinar amb el treball de pista”, analitza Plaza. El tècnic blaugrana va explicar ahir que la plantilla d’enguany és una mica més llarga que la de l’any passat, perquè l’equip disputa una competició més, la UEFA Futsal Cup. “És una temporada il·lusionant per molts motius, i Europa n’és un. Ens hem reforçat molt bé, m’agraden els nous fitxatges i espero que guanyem molts títols”, va concloure el capità, que ni pensa en un quart any en blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)