Hoquei sobre herba

Espanya debuta amb derrota contra Holanda

Hoquei sobre herba. Va aguantar 25 minuts, però els amfitrions es van afinar i van acabar golejant (7-1). El pròxim rival d’Espanya serà Àustria

Demà

Espanya-Àustria (12.30 h); Bèlgica-Holanda (20 h)

Càstig dur a la selecció espanyola masculina en el seu primer partit en el campionat d’Europa. Qui l’hi va infligir va ser Holanda, la selecció amfitriona, que comença amb bon peu la competició. La derrota, sense pal·liatius (7-1), obliga l’equip espanyol, amb majoria de catalans, a reaccionar en els dos pròxims partits de la fase regular.

I això que a Holanda li va costar foradar la porteria rival. Ni més ni menys que 26 minuts, gràcies a una impecable actuació de Quico Cortés sota els tres pals. Pruijser, Verga, Kellerman, Croon, Brinkman... Tots ells, i més, van topar amb el porter català. Però en el minut 26 no va poder aturar un penal córner de Seve van Ass. Es va obrir la llauna, i també la ratxa d’Holanda, que en els cinc minuts següents va marcar tres gols més, un dels quals el va fer Josep Romeu en pròpia porta.

Diego Arana va retallar diferències en el que va ser l’únic gol de l’equip espanyo. Valentín Verga, en el seu partit 150 amb Holanda, va tornar a eixamplar el resultat pocs minuts després. Un altre gol en porteria pròpia, de Sergi Enrique, i un de Bob de Voogd van deixar el definitiu 7-1.

Abans de l’inici del partit es va fer un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Els jugadors de l’equip espanyol van jugar amb uns braçals negres en senyal de dol.

En l’altre partit del grup A, Bèlgica va superar la selecció austríaca per 4-1. En la segona jornada, Espanya jugarà demà contra Àustria (12.30 h) i Bèlgica ho farà contra l’amfitriona, Holanda (20 h).