Handbol

Handbol

Tarrafeta i Sobrepera truquen a la porta de l’elit

Handbol. El central del Fraikin Granollers i la lateral del Sant Quirze, escollits entre els millors juvenils en el mundial masculí de Geòrgia i en l’europeu femení d’Eslovàquia

La capacitat de l’handbol català per regenerar-se i continuar traient figures del seu planter –sobretot del Vallès Oriental– no només no s’esgota, sinó que sembla que es multiplica. Els dos últims noms que han excel·lit en l’àmbit internacional són la jugadora del Sant Quirze Janna Sobrepera i el del Fraikin Granollers Ian Tarrafeta. La primera va ser nomenada millor lateral esquerra de l’europeu juvenil i el segon, millor central del mundial de la mateixa categoria. Tarrafeta (Sabadell), que ja ha debutat en l’Asobal, serà aquesta temporada amb només 17 anys jugador del primer equip a tots els efectes i compartirà la posició de central amb un jugador d’una trajectòria similar, Marc Cañellas.

L’entrenador del Fraikin, Antonio Rama, té plena confiança en Tarrafeta. “Va arribar al club com a infantil i sempre ha estat un líder en tots els equips en què ha jugat, i ara també a la selecció. A l’Asobal haurà de millorar sobretot el seu físic, perquè les defenses són molt fortes contra jugadors com ell, que és molt bo fent fintes i penetrant.” Els altres jugadors del Granollers que han jugat el mundial juvenil –Pau Navarro, Adrià Martínez, Sergi Franco i Pol Valera– s’entrenaran entre setmana amb el primer equip i jugaran el cap de setmana amb el segon equip, a primera estatal. “Tenen possibilitats tots de debutar en l’Asobal, perquè per qualsevol lesió que tingui al primer equip ells seran els substituts”, assenyala Rama.

Tarrafeta ja va liderar el Granollers en els campionats de Catalunya i Espanya juvenils, en què els vallesans van fer la seva llei i van guanyar el títol. El FC Barcelona va estar representant en el campionat per Mamadou Diocou, jugador format a l’Iplacea d’Alcalá de Henares.

Janna Sobrepera farà el salt aquesta temporada a la divisió de plata, gràcies a l’ascens del Sant Quirze, en què ella va ser protagonista. Amb l’equip juvenil va arribar a la final del campionat de Catalunya. En l’europeu juvenil va fer 40 gols –cinquena màxima golejadora–. A Eslovàquia també hi van jugar la seva companya Carla Robles i les jugadores del Sant Vicenç Sara Molés i Martina Espachs.

Aleix Gómez, l’extrem d’or

El principal èxit de la federació espanyola en les categories de promoció aquest estiu ha estat el títol mundial en la categoria júnior. Un dels jugadors més destacats de l’equip va ser el sabadellenc Aleix Gómez, extrem dret del Barça que ja s’ha estrenat en l’Asobal. Va ser escollit el millor jugador del mundial en la seva posició i és la joia més preuada del planter blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)