Hoquei sobre herba

Bèlgica les deixa fora de les semifinals (2-1)

Hoquei sobre herba. El gol de Carlota Salvatella a Amsterdam va ser insuficient per a la selecció espanyola, que ara haurà de lluitar pel cinquè lloc en l’europeu

3 0 0 3 1 21

La selecció espanyola femenina d’hoquei sobre herba, amb vuit catalanes, va perdre ahir en el campionat d’Europa d’Amsterdam contra Bèlgica (2-1). La derrota va deixar l’equip que dirigeix Adrian Lock fora de les semifinals. Les espanyoles hauran de jugar ara pel cinquè lloc. Les semifinals les jugaran Bèlgica contra Anglaterra i Holanda contra Alemanya. Espanya lluitarà pel cinquè lloc del campionat amb Escòcia i Irlanda. El primer partit, contra Escòcia, es jugarà demà (3/4 de 3).

L’equip belga es va avançar de penal quan només faltaven 34 segons perquè acabés el primer temps. Carlota Salvatella, de l’Egara, va fer l’1-1 en el minut 28 gràcies a una passada de Marta Segú (Polo). Les belgues, però, van fer el 2-1 definitiu en el minut 34.

La selecció espanyola masculina, tot i la derrota contra Holanda (7-1) i el decebedor empat contra Àustria (2-2), encara té una mínima possibilitat de quedar segona de grup i jugar les semifinals. L’equip, amb dotze catalans, ha de guanyar Bèlgica –en estat de gràcia després de tombar Holanda– i esperar que Àustria guanyi precisament la selecció oranje. L’equip de Fred Soyez hauria de guanyar, a més, per golejada perquè la diferència de gols amb els austríacs els beneficiés. La lògica diu que Espanya passarà a jugar del cinquè al novè lloc, com l’equip femení.