Hoquei sobre herba

Victòria de prestigi sense semifinals

Hoquei sobre herba. L’equip espanyol derrota Bèlgica (2-0) però haurà de jugar pel cinquè lloc

3 0 1 2 3 12

La selecció espanyola va vèncer Bèlgica de manera brillant en l’últim partit de la fase regular del campionat d’Europa (2-0), però no en va fer prou per assolir una de les dues posicions que donen dret a disputar les semifinals i ara aspira a acabar la competició en cinquè lloc. La derrota contra Holanda (7-1) i l’empat inesperat contra Àustria (2-2) en les dues primeres jornades no permeten a l’equip que entrena Frédéric Soyez, que té dotze jugadors en la plantilla, la seva progressió en la competició. Bèlgica ja tenia assegurada la primera posició del grup A després de les victòries anteriors contra Àustria (4-1) i Holanda, la selecció amfitriona (5-0).

La igualtat va ser gairebé total fins al descans, malgrat que l’equip espanyol va disposar d’algunes ocasions per mitjà d’Álvaro Iglesias, en el primer quart, i de Marc Garcia-Chicote i Quique González, en el segon. Abans d’enfilar el camí dels vestidors, el porter Quico Cortés va salvar un gol de Bèlgica en desviar la pilota amb l’estic a mitja altura.

Poc després de la represa va ser Xavi Lleonart qui va inaugurar el marcador amb una potent rematada (41’). Uns minuts després, Joan Tarrés es va trobar amb una pilota perduda i el seu cop va fer pujar el 2-0 definitiu (50’). “Estem contents d’haver guanyat un equip tan increïble. Esperem conservar aquest nivell els pròxims dies”, va explicar Lleonart després del partit. Espanya jugarà demà (14.45 h) contra Irlanda, tercera classificada del grup B. En l’altre partit del grup A, Holanda es va imposar a Àustria (6-0). L’equip espanyol femení jugarà avui el primer partit pel cinquè lloc contra Escòcia (14.45 h).