Handbol

PEP REIXACH

EXTREM DRET FRAIKIN BM GRANOLLERS

“Ni m’ho vaig pensar”

“Soc un jugador més, vinc molt motivat i miraré de competir”

“Les ganes s’encomanen i l’equip, en aquest aspecte, ha de seguir així i se’n sortirà”, diu l’esquerrà

A Sarrià fa anys que no hi jugo i sempre quan hi he jugat fa il·lusió, però sé que és una pista complicada. En tinc ganes

El Bordils juga aquest vespre (20.30 h) el seu tercer amistós de pretemporada, al Blanc i Verd contra el Barça B, l’altre equip català a plata. No hi serà Pep Reixach (Celrà, 1992), que fa quinze dies va fitxar pel Fraikin Granollers d’Asobal per cobrir la baixa fins al gener de Mamadou Gassama. L’extrem torna a la capital vallesana, al seu club d’origen, després de tres cursos i mig a Bordils. Al Blanc i Verd hi va arribar cedit el febrer del 2014 després de debutar en la màxima categoria l’any abans i haver destacat des de cadet a l’extrem de Granollers i de la selecció espanyola –or en l’europeu sub-20 (2012) i plata europeu sub-18 (2010), mundial sub-19 (2011) i sub-21 (13).

Torna a la seva segona casa, el seu anterior club. Com va anar?
Va ser molt inesperat i a darrera hora. Ja havíem començat amb el Bordils, mitja pretemporada... I quan em truca en Rama, l’entrenador del Granollers, i em diu que té una proposta perquè en Mamadou està lesionat i el noi que ha d’estar la primera volta no sé què li ha passat i no hi serà. A veure com ho tenia per venir. Tenia tot l’any organitzat per estar a Bordils i en l’aspecte laboral. Amb el Granollers ens vam entendre bé, va ser inesperat però il·lusionant.
Va trigar a dir que sí per organitzar-se la vida? El Bordils i el Granollers són clubs semblants.
Jo en tenia ganes, el Granollers és un club professional que no em queda lluny de casa i un lloc on no he estat. És un equip que ha destacat a nivell elit a l’Asobal i a competició europea. Ni m’ho vaig pensar. I, és clar, Granollers no és anar a Barcelona: s’aposta per la gent de la casa i també es viu de manera diferent. I això fa que se sentin molt més els colors.
Vostè jugarà a l’Asobal i, si Bordils ja era un trampolí, des d’aquí pot anar a molts altres llocs no?
Si et soc sincer, potser se’m puguin obrir més portes de cara a l’any que ve. Aquest, o passa alguna cosa molt gran o, si no segueixo a Granollers, aniré a Bordils. Si més no, per un tema d’estudis.
La seva sortida s’afegeix a la darrera d’Huix, i vostè ja va sortir molt aviat quan era cadet...
Bordils és un trampolí: hi ha jugadors molt bons, competeixen en una lliga molt forta i hi ha molta gent que la segueix. Vulguis o no és un aparador i, els equips, a final de temporada sempre tenen altes i baixes. A Bordils si destaques una mica i algú et fa una oferta que més o menys t’interessa, si tens ganes de competir i ser professional amb un sou i un contracte... No passa cada dia i són coses que, a la llarga, te’n pots acabar penedint. S’ha de provar.
Quan va marxar Pau Campos vostè hi era. Com ho van viure?
En Pau també feia molts anys que era al club. I és un dels millors entrenadors que hi ha a Catalunya. Feia molt temps que treballava, ha crescut molt com a entrenador del Bordils, i això li ha permès tenir ofertes bones com la de Romania. Sempre hi ha ofertes que, si són bones, s’han de provar. És el que ha fet ell.
I amb en Sergi Catarain hi va estar dues setmanes. Com va anar?
Bé, molt bé. El més important és que se’l veu amb moltes ganes i molta intensitat. I això fa que l’equip s’hi afegeixi i pugi al carro: les dues setmanes que hi vaig estar van ser amb entrenaments brutals, molt bons i amb molta intensitat. Les ganes s’encomanen i l’equip, en aquest aspecte, ha de seguir així i se’n sortirà. Hi ha equips que s’han reforçat molt bé, però el Bordils sempre ha estat allà. Molts anys, les coses no han fet bona pinta al principi o ha marxat l’Edu [Nonó], en Canyi i l’Esteve [Ferrer], i el Bordils sempre hi ha estat. S’ha de tenir en compte.
L’any, passat màxim golejador i en el set ideal de plata. Com respondrà la plantilla sense vostè?
A Bordils pugen joves amb molt potencial, com l’Arnau [Palahí] i en Sergi Mach. Al lateral, amb el David [Masó], que aporta molt llançament i, a segones línies, també hi ha l’Uri [Márquez], que és molt bon pivot, en Combis, l’Ignasi [Moreno], en Prat... Crec que en l’aspecte ofensiu l’Arnau i en David o en Sergi seran els golejadors i, els gols també es repartiran més, com l’any passat, perquè quan marxa algú sempre has d’agafar més responsabilitat i protagonisme.
A Granollers deu estar més marcat el rol encara. Quin té?
Sí, jo estic a l’extrem amb l’Álvaro Cabanas, que és el titular, i vinc a aportar el que pugui i intentar jugar i aprofitar les oportunitats el màxim que em deixin. Soc un jugador més, vinc amb moltes ganes i miraré de competir, que l’Álvaro és molt bo, i a aprofitar els minuts perquè és una oportunitat molt maca.
La supercopa aquest any no l’havia de jugar i quan ho va fer va ser sempre contra el Granollers. Com es viuen aquests partits? I ara que és a l’altre costat?
És un premi, tant per a l’equip com per a l’afició. És especial, perquè jugues contra un equip de referència a nivell català i jugues sense pressió i amb moltes ganes. Normalment és una festa per a tothom. Per a nosaltres ara és un partit més per agafar rodatge. Dimecres que ve juguem el primer partit de lliga, contra el Naturhouse, i serà l’últim abans de començar la lliga [demà juguen contra el Cavigal Nice Handball, de la segona divisió francesa, en què juga Pol Sastre] per polir els últims detalls. Nosaltres volem acabar d’agafar el ritme, hi ha més rotacions perquè tothom estigui més o menys igual de volum i l’objectiu és aquest: començar a afinar per l’inici de lliga.
Divendres torna a Sarrià i és del Bordils...
A Sarrià fa anys que no hi jugo. Quan he tornat a Bordils estaven en categories diferents i a Sarrià sempre quan hi he jugat fa il·lusió, però sé que és una pista complicada. En tinc ganes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)