Handbol
Un precedent per emmarcar
Handbol. L’única visita del Granollers a la pista de la UE Sarrià –partit que es repetirà demà– va acabar amb victòria dels de casa (27-25) en les semifinals de la Lliga Catalana
El Fraikin Granollers, un dels dos únics clubs que sempre han estat a la màxima categoria de l’handbol estatal, jugarà demà en la supercopa catalana per segona vegada en un altre dels feus històrics de l’handbol català, el pavelló de la UE Sarrià. La primera visita dels vallesans va tenir lloc el 23 de setembre del 1983, en l’anada de les semifinals de la Lliga Catalana, competició que es jugava durant la pretemporada. El Sarrià, dirigit per Emili Rodríguez, partia com a víctima propícia per al Granollers, un equip amb jugadors internacionals de renom, com ara Ariño i Jaume Puig. A l’hora de la veritat, els de casa van aprofitar el fervor del públic i la seva pròpia ambició i intensitat per tombar el gegant que tenien al davant (27-25) i fer un partit per recordar. En el partit de tornada el Granollers, que es va queixar molt de l’arbitratge a Sarrià, es va treure sobradament l’espina amb un 41-21 incontestable.
En aquella victòria del 1983 contra el Granollers hi van participar els porters Teixidor i Casassa i els jugadors Jesús Mach (5 gols), Frigola (6), Brugé (8), Baulida (2), Villar (2), Manzano, Sala, Vinyals (3) i Rovira (1). Segons la crònica d’El Punt de l’endemà, al final del partit “el públic va saltar a la pista i hi hagué xampany per a tothom”, una petita mostra de com es va viure aquella festa.
El Sarrià va dominar des del primer minut i una acció va escalfar especialment l’ambient, quan en el minut 15 es va excloure Ariño per haver protestat als àrbitres. L’entrenador del Granollers també es va dirigir als àrbitres i va acabar sent expulsat. A la mitja part els sarrianencs manaven 15-11 i en la segona, tot i els nervis que es notaven en l’ambient pel fet de sumar un triomf històric, l’equip va mantenir el to i va aconseguir el triomf, una gesta difícil de repetir aquest divendres perquè el partit, com ha dit Carles Morales, no arriba en el millor moment.
UNA FESTA
El públic va saltar a la pista i es va repartir “xampany” per celebrar-hoLa copa del Generalísimo, el 1966
L’Agrupació Deportiva i Cultural Sarrià de Dalt, club del qual va sorgir la Unió Esportiva després de la fusió amb el Grup Deportiu Nostra Senyora de Montserrat (setembre del 1977), també va tenir l’ocasió de jugar dos partits oficials contra el Granollers, en aquest cas en la copa del Generalísimo, que després es convertiria en la copa del Rei. L’eliminatòria, corresponent als vuitens de final, es va jugar el maig del 1966. El Granollers acabava de guanyar la lliga espanyola i lògicament no va donar possibilitats a l’equip gironí. En l’anada, jugada el 15 de maig a Sarrià, els vallesans van guanyar 13-29 i en la tornada, jugada quatre dies més tard, el resultat a favor del Granollers també va ser ampli (25-15).