Handbol

DÍDAC VILLAR

CENTRAL de l'AGUSTINOS d'ALACANT d'handbol

“És molt maco viure d’això”

“Serà molt important sumar una primera victòria perquè tothom vegi que podem guanyar. Serà un repte i crec que és possible”, diu el jugador del primer rival del Bordils en la lliga, diumenge

És tot nou i n’hi ha que ja sabem contra qui juguem i mirem d’aportar experiència, és una plantilla molt jove

Dídac Villar va marxar, amb 20 anys, de Fornells de la Selva per dedicar-se a l’handbol de manera professional. Onda (1a estatal), Almoradí, Pozoblanco i Teucro (plata), Benidorm dues temporades, una a plata i la següent a l’Asobal –hi va jugar un curs amb 25 anys–. Amb el Bidasoa fa dues temporades va pujar també a la màxima categoria, però el dorsal 10 va ser per a Edu Nonó. Didi va marxar a Alacant, per jugar i pujar de 1a estatal a plata amb l’Agustinos, amb el qual debuta aquest cap de setmana contra el Bordils.

A punt per començar diumenge?
Bé ha estat un estiu força mogut, amb molts canvis. Ens hem estat entrenant cinc dies a la setmana i amb partit tot l’agost i la plantilla encara no està completa. Depèn de molts factors i pot caure alguna peça més, no és segur. Seguim quatre jugadors i el cos tècnic, amb nova categoria i incorporacions. La gent demana més, o no tothom pot viatjar perquè ja és una mica més professional. Jo estic bastant content amb la plantilla que tenim, lluitarem per no baixar: l’objectiu és mantenir-nos al més aviat possible i, després, el que vingui serà benvingut.
Aquí tothom fitxa, no?
Nosaltres en Natan de Girona, un xilè que estava jugant a Alacant i ara hem fitxat un serbi. I exjugadors que havien estat aquí i a València, del segon equip... Tampoc hi ha hagut una inversió econòmica molt forta, al contrari: són gent que torna amb il·lusió i ganes de tornar a jugar amb el col·legi, que aquí també hi ha molt sentiment amb la samarreta.
Parlant de samarreta, en té alguna que digui “equip que vulgui pujar que em fitxi”?
[Riu] Bé aquest any en principi, pujar, no eh. Si en algun moment ens trobem allà dalt ho lluitarem, però crec que serà complicat. L’any passat sí que volien pujar, però ara em sembla que han vist que les coses no són tan fàcils. És una categoria més, has de buscar nous jugadors, més recursos, econòmicament se’ls ha fet nou... El club n’aprèn, també, i no és que vagi fitxant com pot ser el Nava aquest any. Han hagut d’aprendre que a la taula hi ha estadístiques, més roba, hem canviat de pavelló... És tot nou i n’hi ha que ja sabem contra qui juguem i mirem d’aportar experiència, és una plantilla molt jove.
La plata cada any puja de nivell.
L’any passat em vaig desconnectar una mica, però ara en els amistosos he anat demanant gent que conec i sí, sembla que està pujant. L’handbol torna on havíem estat, a poc a poc. L’Asobal puja cada any, amb més fitxatges i els clubs econòmicament més forts. I aquí passarà el mateix, hi ha equips que estan movent quantitats de diners amb sous Asobal. Pel que sé, el Nava i el Villa de Aranda. L’Alarcos s’ha reforçat molt bé amb bons jugadors i el Torrelavega l’any passat ja va estar a punt. L’Alcobendas econòmicament no ho sé, però tenen plantilles molt completes i hi haurem de lluitar en contra.
Vostè que fa anys que va sortir, com ha vist en Natan? Juguen?
La veritat és que molt bé. És un noi que tenia ganes de sortir i s’ha trobat un equip que l’ha rebut molt bé. Ell té molta qualitat, però encara li queda molt handbol per veure i per aprendre. Ha començat amb moltes ganes. Serà un molt bon jugador. Està fent més de lateral i jo de central, s’està intentant adaptar als dos laterals perquè ell és més versàtil i pot jugar a tots els llocs de la primera línia. I, sobretot, la joventut que té: els veig tan joves ja...
El Bordils fora de casa, per començar, sembla un bon inici...
Pel que sé, hi ha hagut baixes i no conec les altes, perquè a Girona desconec com està ara. Si fins i tot en Natan, quan em van dir que era d’aquí, imagina’t... Però serà el Bordils de sempre, fort en defensa i ràpid al contraatac amb jugadors com ara Vilanova i Prat, que aportaran la seva qualitat. Diumenge serà el primer partit i ja no juguem a Agustinos, sinó al pavelló de la ciutat [Pitiu Rochel] i intentarem posar la màxima pressió. Serà molt important sumar una primera victòria perquè tothom vegi que podem guanyar. I a un equip com el Bordils que fa tantes temporades que és a plata. Serà un repte, i crec que és possible.
Com viu una ciutat com Alacant l’handbol, és el segon esport?
Sí, aquí el primer és el futbol, l’Hèrcules. Hi va haver una gran època d’handbol fa bastants anys amb el Gelats Alacant i el Tecnisán. I el que mirem és que, una mica entre tots, torni. S’estan fent passos i mirem que hi hagi bon handbol un altre cop. La gent ja pregunta, hi ha hagut campanya de socis i l’any passat amb l’ascens hi va haver molt rebombori. Aquí havien estat campions d’Europa... Parlo d’anys en blanc i negre, m’ho han explicat molt bé. En tenen ganes i crec que és possible. Aquí s’hi viu molt bé amb gent molt acollidora, bon clima... Un bon lloc per venir.
Es coneixen gairebé tots. Què li va semblar la sortida de Pau Campos del Bordils?
En un moment o un altre, per la trajectòria i la qualitat com a entrenador, tenia possibilitats d’anar a molts llocs, suposo. Desconec quins eren, però si volia sortir podia fer-ho i és molt maco poder viure d’això. A més, el lloc on ha pogut anar d’entrenador encara més. Ho havia de provar, sempre tindrà temps d’estar a Bordils que crec que n’estan entusiasmats, i tant de bo s’hagués quedat. És casa seva i sempre podrà tornar. Ho havia de provar: igual que els jugadors, ell també. Li desitjo que li vagi bé: feia molt temps que era a Bordils i potser volia entrenar un altre tipus d’handbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)