Tennis

No deixa ni les engrunes

US Open. Nadal exerceix de favorit i apallissa amb determinació el jove rus de 19 anys Rublev per 6-1, 6-2 i 6-2. El manacorí accedeix a les semifinals per sisena vegada en la seva carrera

Rafa Nadal (1) no va consentir insurreccions al jove i descarat jugador rus Andrei Rublev (53è de l’ATP amb només 19 anys) i es va plantar a les semifinals de l’US Open per sisena vegada en la seva carrera sense titubejos: 6-1, 6-2 i 6-2 en una hora i 36 minuts. El joc del manacorí ha progressat adequadament durant el torneig després d’un inici diríem que millorable. Ahir el número 1 del tennis mundial va expressar a la pista la voluntat de lluitar pel seu tercer títol en el torneig.

Rublev, que s’entrena a Barcelona sota la tutela de Galo Blanco al costat del seu compatriota Karen Khatxanov, i que vivia el millor torneig de la seva vida professional, es va haver de despertar de sobte davant la solvència del balear. Com una piconadora, Nadal va tancar el primer set en només 23 minuts consumant tres breaks favorables i encaixant un sol trencament. El joc directe de Rublev el va condemnar amb onze errors no forçats i només quatre cops guanyadors. El rus va començar millor el segon acte (1-2) però Nadal va donar un cop de puny damunt la taula amb determinació i li va clavar un parcial de 5-0 que li va aplanar definitivament el partit. De fet, el manacorí va eixamplar el parcial fins al 7-0 i, amb l’enèsim break –el sisè–, va encarrilar el tercer set (2-0). Una doble falta de Rublev va propiciar un altre trencament (4-1) en un final de partit irreversible per a la jove i ofuscada promesa.

El rival de Nadal havia de sortir la matinada passada del duel grandiloqüent que havien de disputar el suís i pentacampió de l’obert dels EUA Roger Federer (3) i l’argentí Juan Martín del Potro (24), campió el 2009 amb només 21 anys després de superar precisament l’helvètic en la final i trencar l’oligarquia dels big four.

L’espigat sud-africà (2,03 m) de 31 anys Kevin Anderson (28), per la seva banda, va obtenir el triomf més sonat de la seva carrera contra el nord-americà Sam Querrey (17) i serà el rival del jugador asturià del RCT Barcelona Pablo Carreño. Tots dos afrontaran les seves primeres semifinals d’un Grand Slam aprofitant una part baixa del quadre força més plàcida a causa de les absències de jugadors preponderants com Murray, Djokovic o Wawrinka. Anderson ha guanyat els dos partits que ha jugat contra Carreño –el darrer enguany en el Masters 1.000 de Toronto–, que a Flushing Meadows ha exhibit un joc molt sòlid i fiable i espera capgirar la tendència.

Els López contra els Bryan

En el quadre de dobles, els rivals en les semifinals del català Marc López i el toledà Feliciano López (11) seran ni més ni menys que els germans nord-americans Bob i Mike Bryan (5), reis de l’especialitat des de fa més d’una dècada. Els bessons, campions del torneig cinc vegades, es van desfer la matinada passada amb autoritat per 6-3 i 7-5 dels francesos Julien Benneteau i Edouard Roger-Vasselin. Per la part de dalt del quadre, el finlandès Kontinen i l’australià Peers (1) mesuraran forces contra l’holandès Rojer i el romanès Tecau (12). Marc López afrontarà per tercer cop la penúltima eliminatòria del torneig.

LA DADA

3
semifinals
haurà jugat a Nova York Marc López després d’accedir-hi el 2014 –finalista– i el 2016.

Venus s’eternitza i Muguruza serà dilluns número 1

La incombustible nord-americana Venus Williams (9) continua fent una temporada excepcional als 37 anys. La seva darrera gesta ha estat plantar-se a les semifinals superant la tennista txeca Petra Kvitova (13) per 6-3, 3-6 i 7-6 (2) i convertir-se en la jugadora de més edat que arriba tan amunt en un Grand Slam. Williams, renascuda, lluitarà per accedir a la seva tercera final de Grand Slam del 2017 –Austràlia i Wimbledon– contra la seva compatriota Sloane Stephens, una jugadora de 24 anys que mai no havia arribat tan amunt i que ocupa la 83a posició del rànquing WTA. Eterna, la gran de les Williams va ser finalista a Flushing Meadows el 1997 –fa 20 anys– i va obtenir el primer dels seus dos títols a Nova York l’any 2000, que aviat és dit. Per la part de dalt del quadre femení, els intents de la txeca Karolina Pliskova (1) de preservar la seva condició efímera de número 1 del tennis mundial van ser inútils i dilluns cedirà la corona a la jugadora del CT Barcino Garbiñe Muguruza, que serà la 24a dona de la història que encapçala la WTA. Pliskova va fer figa ahir inesperadament en els quarts de final contra la canonera nord-americana Coco Vandeweghe (20) per 7-6 (4) i 6-3. La seva rival havia de sortir de l’enfrontament entre la seva compatriota Madison Keys (15) i l’estoniana Kaia Kanepi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)