Tennis

ALBERT MONTAÑÉS

TENNISTA

“Em feia il·lusió”

El tennista rapitenc, retirat l’abril passat, assegura que li feia il·lusió tornar a disputar el campionat de Catalunya, que es disputa al CT Girona

Albert Montañés va oficialitzar la seva retirada del tennis professional en l’últim Open Banc Sabadell. Amb 36 anys, el de Sant Carles de la Ràpita deixava la competició amb sis títols en el seu palmarès i el 22è lloc com a millor rànquing mundial. Quatre mesos després, però, Montañés ha acceptat la invitació per disputar, a Girona, el campionat de Catalunya, en el qual ahir va aconseguir la classificació per al quadre principal.

Es va retirar a l’abril, però el tornem a veure a les pistes. S’enyorava?
Em van demanar si volia jugar i, com que em feia il·lusió, vaig dir que sí. M’he entrenat durant aquests mesos, tot i que no gaire. M’he centrat, sobretot, a fer de professor dels nens petits de l’escola de Sant Carles de la Ràpita que porta el meu germà. En principi, no tinc res més després del campionat de Catalunya, però si em truquen d’algun lloc, i em sento bé i em ve de gust potser ho torno a acceptar. Però competir a nivell professional sí que ho descarto del tot.
Té 36 anys, però la veritat és que cada cop hi ha més jugadors veterans en la primera línia mundial. Què ha canviat, en el tennis, perquè això sigui possible?
Els jugadors s’entrenen més, es cuiden més el físic i es troben millor. Això els permet allargar la seva carrera.
Li feia il·lusió tornar a disputar un campionat de Catalunya?
Sí, l’he guanyat algun cop, ja no recordo quan, i ara feia dues o tres temporades que no el disputava. La veritat és que aquest any vaig partit a partit. He vingut a disfrutar a la pista i a passar-m’ho bé. Tant hi fa si el guanyo o no.
Disfruta de la seva nova faceta com a entrenador de la mainada?
Molt. Ara, retirat, em sento molt bé, tranquil i relaxat. I intento ensenyar als petits tot el que a mi també em van ensenyar.
Continua pendent del circuit?
Bàsicament, de les grans cites, com l’obert dels Estats Units, que s’està fent ara. No és una obsessió ni estic tot el dia mirant tennis, però m’interessa, és clar. Als Estats Units veig que Nadal està molt fort i juga cada cop millor. Si continua en aquest nivell crec que guanyarà.
Ho troba a faltar?
Doncs una mica, la veritat és que sí. La meva retirada és molt recent i quan veig algun partit, després de tants anys jugant, es troba a faltar una mica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)