Esports de muntanya

La PSR enfila la recta final

Curses de muntanya. La cita, que creua el Pirineu català en set dies des de Ribes de Freser fins a Salardú, va viure ahir l’etapa reina, amb 41,5 km i pas per la portella de Baiau, a 2.756 m

La segona edició de la Pyrenees Stage Run (PSR) va arrencar diumenge a Ribes de Freser amb 26 equips i més de mig centenar de participants per creuar, a peu, el Pirineu català en set etapes fins a Salardú, demà. Queralbs, Puigcerdà, Encamp, Arinsal i Tavascan van ser els punts d’arribada i sortida el dia següent.

La d’ahir, amb 41 quilòmetres i mig i un desnivell positiu acumulat de 2.720 m entre Arinsal i Tavascan, era l’etapa reina de la PSR 2017. L’ascensió a primera hora del matí a la portella de Baiau (2.756 m) i un recorregut d’alta dificultat tècnica, el cinquè dia de cursa, va fer que els participants patissin físicament i, alhora, poguessin gaudir de l’entorn amb un descens per la Vall Ferrera, Àreu i el magnífic circ de Baiau, amb estanys de totes mides i colors, envoltats per granítics cims que s’acosten als 2.900 m. Un llarg ascens al coll de Tudela els donava accés a la vall de Cardós i els conduïa fins al bucòlic poble de Tavascan. L’equip Huevos León Asturias va ser el més ràpid, amb un temps de sis hores, i es va situar líder amb 25h14:16 i quasi quatre minuts d’avantatge respecte al Hankersports BiFree, que ahir va ser segon, a 13 minuts i mig.

L’etapa d’avui, la penúltima, té 34,2 km i 2.530 m de desnivell positiu acumulat fins a Espot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)