Tennis

Del Potro aparta Federer

US Open. L’argentí s’imposa en quatre sets en un duel electritzant i jugarà avui la semifinal contra Nadal. Marc López i Feli López derroten els Bryan i lluitaran avui pel títol de dobles

L’argentí Juan Martín del Potro (24) va jugar un partidàs i va evitar l’esperat duel Federer-Nadal de les semifinals del US Open superant, la matinada de dimecres a dijous, el geni suís en un duel electritzant en què va revalidar la victòria de la final del 2009. Amb una dreta poderosa, fe i nervis d’acer en els moments clau, l’argentí va saber desempallegar-se dels atacs sobre el seu revés –el seu cop més feble– i va batre el seu rival per 7-5, 3-6, 7-6 (8) i 6-4. Del Potro se les haurà avui amb Nadal, al qual també va superar ara fa vuit anys quan va meravellar el món. Passi el que passi a partir d’ara a Flushing Meadows, la derrota de Federer permetrà al balear conservar el número 1. Els altres dos semifinalistes són l’asturià Pablo Carreño (12) i el sud-africà Kevin Anderson (28).

Federer tenia clar que el partit seria feixuc. El dia abans va fer una piulada en què destacava el gran poder de la dreta del seu rival comparant-la amb el mític Thor, el déu del tro en la mitologia nòrdica i germànica: “Juan Martín del THORtro, va escriure. I no es va equivocar. Maltractat per les lesions, l’argentí ha renascut en els dos últims cursos amb la plata olímpica i el títol de la Davis, i ara aspira al seu segon títol de Grand Slam.

Una doble falta de l’helvètic va concedir la primera pilota de break a Del Potro en l’onzè del joc (5-5). La Torre de Tandil va aprofitar el regal i va clavar una dreta creuada sobre la tímida pujada a la xarxa de Federer. La reacció del suís en el segon set va ser ferma: dos breaks consecutius –segon i quart jocs– i un 3-6 indiscutible. Tots dos es van trencar el servei una vegada en el tercer set –en dues dobles faltes–, que es va resoldre en el tie-break. Federer va perdonar i ho acabaria pagant molt car quan va desaprofitar quatre pilotes de set. Del Potro, en canvi, va resoldre en la seva primera oportunitat. Engrescat, va trencar de nou el servei del geni en el quart acte.

Quatre nord-americanes

En noies, la quarta semifinalista també és nord-americana. Madison Keys va esbandir l’estònia Kaia Kanepi amb un doble 6-3 i jugarà contra Coco Vandeweghe (20). L’altre partit l’afronten Venus Williams (9) i Sloane Stephens.

EL PROTAGONISTA

He jugat el meu millor partit del torneig. He servit molt bé i he colpejat la dreta tan fort com he pogut
Juan Martín del Potro

Segona final de Grand Slam per als López junts

El català Marc López i el toledà Feli López van fer un gran partit i van eliminar els totpoderosos germans Bryan –cinc cops campions a Nova York– en la segona semifinal de dobles per 3-6, 6-3 i 6-4. Els López jugaran junts avui (18 h) la seva segona final de Grand Slam després de ser campions a Roland Garros el 2016, contra l’holandès Rojer i el romanès Tecau, que van sobreviure contra el finlandès Kontinen i l’australià Peers: 1-6, 7-6 (5) i 7-5. Els problemes van començar quan Marc López va cedir el seu servei en el vuitè joc del primer set. Solvents, els Bryan no van titubejar (3-6) aprofitant l’única escletxa concedida pels rivals. Els López, un altre cop amb el servei de Marc, van salvar dues pilotes de trencament en el tercer joc del segon acte amb 1-1 i una altra en el setè amb 3-3. Un tip de patir que els va mantenir dins del partit. La perseverança els va permetre revifar i trencar el servei dels nord-americans en el vuitè joc i tancar l’acte amb el servei de Feli (6-3) salvant una altra pilota de joc en contra. Cada cop més inspirats tant a la xarxa com en el joc des del fons, a més, van trencar en el cinquè joc i en el setè del tercer acte (5-2) i van tancar el partit amb el servei inapel·lable de Feli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)