Tennis

La final més desequilibrada

Tennis. Nadal es juga el títol del l’obert americà contra Anderson, que mai havia arribat a la final d’un Grand Slam

Rafa Nadal té avui (22 h) l’oportunitat de sumar el seu tercer títol de l’obert dels Estats Units i el setzè Grand Slam de la seva carrera. El mallorquí tindrà a l’altre costat de la xarxa el sud-africà Kevin Anderson, un jugador que fins avui acreditava l’accés als quarts de final d’aquest torneig en l’edició de 2015 com a millor resultat en qualsevol Grand Slam. Un desequilibri total que converteix Nadal com el gran favorit al títol. Més encara pel balanç entre els dos jugadors. S’han enfrontat quatre vegades, i sempre amb victòria de Nadal. L’última, en la tercera eliminatòria de l’últim Open Banc Sabadell.

Nadal va aconseguir la classificació en derrotar en les semifinals Juan Martín del Potro. L’argentí va començar el partit amb bon peu i es va endur la primera mànega, però el desgast en l’eliminatòria anterior contra Roger Federer es va fer evident i el seu rival mallorquí va reaccionar guanyant nou jocs consecutius (fins al 3-0 del tercer set) i escombrant-lo de la pista (4-6, 6-0, 6-3 i 6-2). També Anderson va haver de remuntar la seva semifinal contra Pablo Carreño, que es va avançar 4-6. L’efectivitat del sud-africà en el servei –amb 22 punts directes i només una doble falta– van ser clau en la seva remuntada (4-6, 7-5, 6-3 i 6-4). Avui, contra Nadal, haurà de tornar a esprémer la seva millor arma, el servei, i esperar que el mallorquí defalleixi en la restada si vol tenir opcions.

ELS PROTAGONISTES

Estar en la final és un gran resultat. Em queda un últim partit contra un rival duríssim. Donaré el millor de mi mateix
Rafa Nadal
No sé què dir ara mateix. Aquests tornejos són molt durs, però treballo per a això. Em sento en un núvol
Kevin Anderson
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)