Potència sobre rodes
World Roller Games. Catalunya ha participat en la consecució d’onze medalles en la primera edició d’aquest esdeveniment, que es farà a Barcelona el 2019 en la segona edició
Barcelona agafarà el relleu a Nanjing com a seu dels World Roller Games, que diumenge van finalitzar a la ciutat xinesa amb les medalles del CPA Olot i el CPA Girona en grups de xou grans. La capital catalana rebrà la segona edició d’aquest esdeveniment el 2019 i ho farà amb plena justificació després de l’èxit dels esportistes catalans a Nanjing. La innovadora competició, que integra onze mundials de diferents especialitats sobre patins de rodes, sembla feta a mida per als esportistes catalans, que han aconseguit onze medalles (tres ors, set plates i un bronze) en quatre de les onze modalitats d’aquesta competició.
Que Catalunya és una potència en hoquei sobre patins ho saben fins les criatures. I a Nanjing s’ha tornat a demostrar. Tant la selecció espanyola masculina, amb nou representants del país, com la femenina, amb set, han aconseguit la medalla d’or després de guanyar, respectivament, Portugal i l’Argentina en les finals. Aquesta gran actuació es va arrodonir amb la medalla de plata de l’equip masculí sub-20, amb nou catalans, que va perdre la final contra Portugal. En la recent modalitat d’hoquei en línia també hi va haver dues medalles, totes dues de plata, amb participació catalana. Una la va aconseguir la selecció femenina després de perdre la final contra els Estats Units. Vuit catalanes integraven aquest equip. L’altra va ser la de l’equip masculí sub-20, amb quatre catalans, que va perdre la final contra França.
Idil·li dels grups de xou
Aquest domini s’estén, també, als grups de xou, en què els equips catalans són capdavanters des del naixement d’aquesta disciplina, encara molt jove i en què un nom, sobretot, brilla per sobre dels altres, el del CPA Olot. El club garrotxí va aconseguir diumenge el seu onzè or en grups grans, mentre que el CPA Girona va revalidar la medalla de plata. En grups petits, el Maçanet va estrenar el seu palmarès en un mundial amb la medalla de plata. El patinatge artístic va donar una altra medalla, la plata de Mònica Gimeno en la competició individual. Per acabar, Marc Morera es va convertir en l’únic català amb dues medalles: la plata (individual) i el bronze (equip mixt) que va aconseguir en alpí en línia.
Comença el compte enrere per a Barcelona 2019
Nanjing va passar el testimoni a la capital catalana en la cerimònia de clausura. El president de la Federació Internacional de Patinatge, Sabatino Aracu, va entregar la bandera d’aquesta institució a David Escudé, comissionat d’esports de l’Ajuntament de Barcelona. Els World Roller Games 2019 van ser presentats divendres passat a Nanjing, amb la presència d’Escudé i Aracu, a més de la del president del comitè organitzador i de la federació espanyola, Carmelo Paniagua, entre altres personalitats. Escudé va destacar l’aposta de Barcelona per un esdeveniment com aquest: “Ara hem celebrat els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona i el que no podem fer és quedar-nos al marge dels esports de tendència ni dels tradicionals i, en aquest sentit, els World Roller Games són el millor exemple. Barcelona tornarà a ser innovadora organitzant per primera vegada a Europa un esdeveniment que reuneix onze campionats del món de roda petita. Volem que els World Roller Games deixin un llegat esportiu i d’instal·lacions.”