Esport i política

L’esport català demana que es voti sí en el referèndum

Política esportiva. La secretaria general de l’Esport, la UFEC, el COC i la Plataforma es manifesten plegats en la campanya ‘L’Esport pel Sí’

L’esport català no va voler ser aliè a la històrica jornada reivindicativa d’ahir a Barcelona i va ser proactiu en la reivindicació de la diada tant al matí com a la tarda. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, acompanyat del president de la UFEC i del Comitè Olímpic Català, Gerard Esteva, i del president de la Plataforma Pro Seleccions, Xavier Vinyals, van desfilar plegats en la manifestació amb una pancarta amb el lema “El teu sí ens fa guanyar”, que forma part de la campanya L’Esport pel Sí, presentada fa uns dies. Alguns representants de les federacions més rellevants del país també van participar en la manifestació.

Al matí, Gerard Figueras i Gerard Esteva, acompanyats per bona part dels presidents de les 69 federacions que integren la UEFA, van fer conjuntament l’ofrena al monument de Rafael Casanova. També hi van participar la diputada d’Esports, Maite Fandos, i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, entre d’altres.

L’última assemblea del COC ja va aprovar per unanimitat prendre partit en el referèndum de l’1 d’octubre amb la campanya L’Esport pel Sí, que divulga els beneficis per a l’esport català d’una futura república catalana. L’aposta del sector és clara i en el mateix acte es va posar a disposició de la cita electoral els locals de les federacions esportives i els seus clubs perquè es facin les votacions si així ho requereix el govern.

El COC també ha activat el web www.esportpelsi.cat i altres xarxes socials per canalitzar la campanya en favor del sí en el referèndum. La Plataforma Pro Seleccions ja va fer un estudi en què es quantificava que les federacions obtindrien més de 93 milions d’euros de nous ingressos cada any en el cas que Catalunya s’independitzés, a més de crear-se més de 700 llocs de treball nous.

Abidal

Una de les piulades que més èxit van tenir a la tarda la va escriure l’exjugador del Barça Éric Abidal, que va desitjar bona Diada “als meus amics catalans”, amb una imatge d’una de les grans manifestacions amb estelades a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)