Handbol

La posada en escena

Handbol. Primer partit de lliga del Bordils al Blanc i Verd (20 h) amb Sergi Catarain a la banqueta i contra el Sinfín, que l’any passat jugava a l’Asobal

Cent quaranta dies. És el temps que ha passat des que els jugadors del Bordils mantejaven Pau Campos després del 27-29 contra el Zamora en el darrer partit a casa del quart curs a plata. La permanència ja estava lligada de feia setmanes i el partit va servir d’homenatge al líder de l’equip els darrers vuit anys. Avui el Zamora juga a Port Sagunt la segona jornada d’Asobal –va empatar amb el Teucro en la primera–, Campos i Xavier Perico Salvador intentaran aconseguir el seu primer triomf en la lliga romanesa amb el CSM Bucarest i el Bordils de Sergi Catarain s’estrena al Blanc i Verd (20 h) contra el Sinfín, que a la primavera jugava en la màxima categoria i que fa una setmana va perdre a casa per 26-28 contra el Cisne –els blanc-i-verds hi juguen diumenge– després del 14-7 al descans.

Defensa, porter i córrer

El 22-21 en el debut a Alacant s’inclou en la fase de conjunció de l’equip, molt minvat per les baixes respecte al curs passat i el mateix inici de preparació. “L’important és com vam acabar, donant la cara tot el partit, i sí, perds d’un, però és el millor dels pitjors casos: un molt bon gol average i la porteria amb molt pocs gols en contra, que és bon senyal”, va dir ahir Sergi Catarain, un cop digerit un resultat marcat per la multitud de pèrdues en errors no forçats i la manca d’encert en llançaments clars. “Sempre he dit, i ho mantinc, que tenim possibilitats de guanyar a qui sigui si ens marquen menys de 24 o 25 gols. El que he vist del meu equip és que la clau és defensa, porteria i córrer. Si estem a més de 25 gols tenim poques possibilitats”, hi afegia, sobre quin estil ha de dur el Bordils a complir els seus objectius aquest curs. En aquest sentit, Catarain no disposarà avui de Jordi González a la porteria i té el dubte de Marc Combis a l’extrem, una posició poc coberta a la plantilla a causa de les baixes. Sí que recupera el seu pivot de referència en atac, Uri Márquez, que es va perdre el duel amb l’Agustinos per motius laborals. “Quan va sortir el calendari ja vam comentar que les tres primeres jornades eren molt complicades: dues sortides molt difícils i un equip que ve d’Asobal amb molta gent encara amb contracte i que tenia un pressupost important i fitxava molt bé. Si en traiem alguna cosa positiva, per a la confiança ens anirà molt bé”, és la mentalitat dels blanc-i-verds en aquest inici, abans del duel de copa del cap de setmana de l’1 d’octubre a casa contra el Torrelavega i els dos posteriors partits de lliga també al Blanc i Verd contra el Zarautz i el Ciudad Real.

Tempteig

“Va ser un partit de molts alts i baixos. Sinfín semblava un superequip i Cisne un equip de tercera fila. A la segona meitat va saber jugar molt bé en atac i el Sinfín es va acabar, literalment. Les primeres jornades són de tempteig i tothom es va posant a lloc. Xoca”, afirmava Catarain sobre la desfeta inicial del Sinfín. “Ells tenen poques alternatives de canviar, estic convençut que defensaran 6-0 perquè tenen molta força i alçada. I en atac tenen el llançador bosnià [Tarik Kasumovic], que fa 2,02 i és un llançador en potència, i bons extrems”, va dir el tècnic sobre els càntabres, a qui traspassava la pressió: “Ells estan obligats a pujar i per això han de guanyar. I nosaltres, com a Alacant: lluitarem al màxim i a veure si podem sumar coses positives.”

EFECTIUS

Catarain recupera Márquez, perd Jordi González a la porteria i té el dubte de Combis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)