La intenció, el que compta

Divisió d’honor plata. El Blanc i Verd s’entrega al Bordils, que no es dona per vençut i que després d’anar 9 avall (11-20 i 12-21) reacciona amb un parcial de 6-0 que fa tremolar el Sinfín

BORDILS 25 SINFÍN 29

HANDBOL BORDILS:Sergi Mach (3), Reixach (1), Márquez (8), Combis (1), Prat (5), Palahí (1), Masó (1), Comas, Vilanova (1), Oliver (1), Moreno, Montes, Bogo (2), Pou, Montero (1).DS AUTO GOMAS SINFÍN:Villamarín, Muñiz, Valverde, Herrero (4), Pla (2), Blázquez (1), Postigo (5), Lastra, Ibáñez, Sola, Carvajal, Alonso, Vallés (9), Kasumovic (6), Lon (2).PARCIALS:0-4, 2-5, 4-7, 6-8, 8-12, 9-16; 11-18, 16-21, 18-21, 20-24, 22-26 i 25-29.ÀRBITRES:Ausàs i Florenza. Exclusions a Masó (3), Vilanova i Moreno, pel Bordils, i a Muñiz, Herrero (2), Blázquez i Kasumovic (2), pel Sinfín. Vermella a Joan Comas, del Bordils.

Sergi Catarain celebrant una de les defenses del Bordils, al minut 18 i després que Ferran Oliver recuperés la pilota davant la banqueta local. I, en l’atac següent, encara en transició, pilota perduda. És una de les seqüències que millor sintetitza el primer partit dels blanc-i-verds a casa en el seu cinquè curs a plata. Molta voluntat, molt esforç i, també, un constant degoteig d’errors no forçats contra una plantilla que l’any passat jugava a l’Asobal i que va començar amb un 0-4 inicial i un altre 0-4 abans del descans (9-16). Perdre el primer duel a casa no és dramàtic i fer-ho contra un aspirant a l’ascens encara menys. El Blanc i Verd va ovacionar l’esforç del seu equip, manifestament inferior als professionals càntabres i a qui van fer reviure els fantasmes de la setmana anterior quan van perdre a casa contra el Cisne –el Bordils els visita diumenge que ve– després de marxar 14-7 al descans; quan Uri Márquez completava el 6-0 per ajustar el resultat (18-21). I, de moment, la intenció és el que compta per a un conjunt migrat per les baixes des de la primavera fins aquesta setmana i que mira de sobreviure en una lliga en constant creixement. I des de l’amateurisme...

En dos minuts i mig

El 0-4 per al Sinfín va fer molt mal, en el tram final de la primera meitat i després que Uri Márquez hagués mogut cel i terra per fer el 9-12. Nacho Vallés, un martell des del central visitant marcant i, sobretot dirigint, aprofitant el refús d’una aturada de Joan Comas, primer, i després d’un contraatac, més tard, va obrir una ferida que es va anar fent gran amb el 9-15 del gegant Kasumovic sense oposició i el 9-16 després de pèrdua local mentre el Bordils jugava sense porter. De fet, l’inici ja va ser fluix amb el 0-4 i el porter visitant aturant-ho tot. Els 4 gols de quatre jugadors diferents –Oliver, Prat, Mach i Márquez– posaven el Bordils a remolc, David Masó establia una mínima (6-8) i el temps mort de l’entrenador visitant (27:18) ordenava el Sinfín per marxar 9-16.

A cor què vols

Marc Prat amb quatre gols seguits des de l’extrem, al contraatac, de penal i finalitzant una acció col·lectiva, mantenia el Bordils en la llunyania (12-20). Joan Comas ja havia vist una vermella per una falta en un contraatac i David Mach es va acabar convertint en un dels artífexs del 6-0 amb quatre aturades, mentre, a l’altra porteria, Uri Márquez convertia en gols qualsevol pilota que li queia a les mans, amb menció especial de les que li entregava Sergi Mach –amo i senyor del ritme ofensiu local– en el dos per dos. De fet, el 6, que no va poder ser a Alacant en l’estrena de la lliga, va completar una sèrie de 6/7 llançaments amb el 23-26 entrats al minut 25 per fer somiar el Blanc i Verd, que va acabar igual que en les quatre anteriors temporades en la categoria, ovacionant el seu equip en el darrer minut del partit i, després, tots els jugadors fent la volta picant les mans amb el públic.

Setze gols encaixats en la primera meitat i per no complir normes que havíem establert, costen molt de recuperar. Ens han penalitzat
Hem recuperat, però recuperar set gols... Si no haguéssim fallat llançaments clars hauríem disputat un punt, o la victòria
O sortim a totes des de l’inici o ho tens molt complicat per remuntar. I encara els hem fet 25 gols...