Golf

Jordi Garcia Pinto penja els pals amb 27 anys

Golf. Després de ser baixa en el campionat d’Espanya i d’una temporada difícil en el Challenge Tour, el jugador se sent “saturat” i decideix afrontar nous reptes professionals

El golfista gironí Jordi Garcia Pinto ha decidit penjar els pals amb només 27 anys. Garcia Pinto havia de competir aquest cap de setmana en el campionat d’Espanya professional, a Calatayud, però va decidir no disputar-lo per uns problemes al canell. El jugador decantarà la seva activitat professional cap a l’advocacia. De fet, ja s’ha col·legiat i li agradaria continuar vinculat al món del golf.

Garcia Pinto ja no tenia possibilitats aquesta temporada per classificar-se per a la final del Challenge Tour, a Oman, i per tant la participació en el campionat d’Espanya ja no tenia gaire sentit. L’últim torneig del jugador va ser a Izki, en el Challenge d’Espanya, on va tenir una actuació discreta.

El golfista feia mesos que sospesava la decisió de retirar-se com a professional. “Feia molt de temps que hi donava voltes. Fa dos anys ja vaig estar pensant a deixar-ho, però m’hi vaig reenganxar i així he seguit dues temporades més, però he dit prou. És definitiu. M’encanta el golf, és la meva passió, però en els últims tres anys no aconseguia gaudir al camp; hi havia més frustració i avorriment que res més. No m’ho passava bé i la competició és molt dura per arrossegar aquesta sensació durant tant de temps”, va comentar el jugador.

El Challenge Tour, l’antesala del circuit europeu, és el que més èxits ha donat al jugador. Va guanyar els tornejos de Saint-Omer (2014) i Kenya (2013) i el 2015 va disputar el circuit europeu. El 2016 va perdre la categoria i va haver de tornar a la segona divisió europea. “Són molts viatges, molts dies fora de casa i molts diners invertits perquè les coses no vagin bé al camp. M’he saturat. Hi ha altres jugadors que saben portar aquesta situació molt millor, però he decidit que tinc altres coses a fer a la vida i m’hi bolcaré”, va assegurar.

Garcia Pinto va arribar al lloc 220 del rànquing mundial el 2015 i en un esport com el golf encara hi ha molt camí per córrer. El jugador es va fer professional quan encara era a la Universitat i fins i tot va renunciar un any a jugar la final de l’escola del circuit europeu per centrar-se en el Challenge.

Garcia Pinto va començar a fer-se veure en el golf quan va guanyar el campionat d’Espanya júnior el 2008 al Saler, un any després de ser campió d’Espanya sub-18. El seu millor resultat d’aquesta temporada el va aconseguir al Viking Challenge (15è).