Esport i política

L’esport allarga la mà

La secretaria general assegura que farà costat a les federacions, els clubs i els esportistes catalans per tal de garantir que continuïn competint en el nou escenari

El COC es compromet a demanar la mediació dels organismes internacionals amb els quals manté contacte, especialment el COI

Després de la compareixença del president Carles Puigdemont ahir al Parlament de Catalunya, els caps dels màxims organismes de l’esport català van assegurar a aquest diari que ajudaran el govern de la Generalitat a allargar la mà al diàleg, es mantindran a l’expectativa dels esdeveniments i miraran de trobar tant com puguin mediadors internacionals. El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, va interpretar la declaració de Puigdemont com un gest de serenor i mà estesa que també afecta el seu àmbit. “El president ha obert la via del diàleg per negociar la sortida d’Espanya de manera ordenada, dialogada i pactada. Aquest és un escenari que hem d’aplicar al món de l’esport per tal de fer aquest camí oferint les màximes garanties als nostres esportistes, perquè puguin seguir competint”, va dir. Figueras es va comprometre, a més, a que “la Secretaria General de l’Esport acompanyarà el Comitè Olímpic Català, les federacions, els clubs i els esportistes en aquest procés cap a la normalització del nostre esport, en el nou escenari català i internacional”. En aquest sentit, el secretari general de l’Esport va convidar els màxims dirigents de l’Esport a Espanya a “avançar per la via del pacte i el diàleg cap a aquest nou escenari”.

Per la seva banda, el president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), Gerard Esteva, que és també el president del Comitè Olímpic Català (COC), va subratllar el seu compromís amb el procés: “Ja vam fer una declaració en la qual sosteníem que, en el moment en què ens declarem independents, estarem al costat del govern.” La situació d’independència congelada, en tot cas, el manté a l’expectativa: “Hem de veure com evoluciona la situació, com queda tot després de la mediació internacional.” Esteva, per altra banda, es va mostrar disposat a facilitar qualsevol acció conciliadora a través de les entitats internacionals amb les quals manté contacte des del COC, especialment el Comitè Olímpic Internacional. En aquest sentit, el paper del director general del màxim organisme de l’esport mundial, el català Pere Miró, pot ser important. “Sempre ha mostrat una voluntat clara de mediació, com el COI. Sempre ha volgut crear un espai de reflexió. Jo li faig confiança”, va comentar el màxim mandatari de la UFEC. Finalment, Gerard Esteva va assegurar que no respondrà a les informacions que s’emetin, especialment des de les institucions estatals, per tal de desacreditar els organismes que presideix: “En la confrontació no ens trobaran.”

LES FRASES

L’escenari de diàleg que va dibuixar ahir el president Puigdemont l’hem d’aplicar al món de l’esport
El català Pere Miró, director general del COI, sempre ha volgut mediar. Jo li faig confiança
Gerard Esteva
president de lA ufec i el coc
Convidem els dirigents de l’esport espanyol a avançar, per la via del pacte, a un nou escenari
Gerard Figueras
secretari general de l’esport

Tebas es vol reunir amb la federació catalana

El president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, té pensat reunir els clubs catalans de la primera i la segona divisió després de la declaració que va fer Carles Puigdemont ahir al Parlament. Ho va dir fa uns dies a Vila-real deixant clar també que la Federació Catalana de Futbol també tindria un paper rellevant abans que els equips catalans deixessin la competició. “Si els clubs donen suport a la posició de l’independentisme quedaran fora de les competicions espanyoles. La nostra obligació és escoltar, però hi ha un reglament que cal complir”, va dir Tebas, que sempre s’ha posicionat al costat del govern espanyol en el conflicte amb Catalunya. “No hi hauria d’haver una ruptura immediata, això és com una partida d’escacs”, va afegir. Els clubs afectats per les decisions de la LFP serien el Barça, l’Espanyol, el Girona, el Reus i el Nàstic de Tarragona.

L’Eurolliga no marxa de Barcelona

El director executiu de l’Eurolliga, Jordi Bertomeu, va assegurar ahir que la seu de l’organisme que presideix continuarà a la capital de Catalunya: “Som una empresa internacional amb seu a Barcelona, com moltes altres, que no es planteja, ni es plantejarà en el futur, deixar aquesta ciutat.” Bertomeu va fer aquestes manifestacions en l’acte de presentació de l’acord de patrocini de l’Eurolliga amb Endesa, que tindrà una vigència de tres anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)