Handbol

Sortiu i disfruteu

Handbol. El Bordils disputa avui (20.30 h) per quarta vegada en cinc anys la segona eliminatòria de copa, que l’enfronta contra el Guadalajara d’Asobal

El Bordils disputarà avui (20.30 h) la segona eliminatòria de la copa d’handbol per quart cop en cinc participacions. Des del seu debut a la divisió d’honor de plata, la temporada 2013/14, l’equip blanc-iverd ha superat sempre la primera eliminatòria d’aquesta competició a excepció de l’any passat, en què va caure contra l’Alcobendas (32-36). Guanyar aquest primer partit dona dret a disputar l’eliminatòria següent a casa contra un equip classificat en la meitat baixa de l’última lliga Asobal. I després de la victòria contra el Torrelavega (28-23), la primera de la temporada, el Bordils rep ara el Guadalajara (11è).

Però aconseguir guanyar un equip de la màxima categoria de l’handbol espanyol ja són figues d’un altre paner. Fins ara el Bordils no ho ha aconseguit mai, tot i que en la segona eliminatòria de copa del 2014, contra el Benidorm, va caure per només un gol (28-29). La victòria, doncs, ni s’espera ni es demana. El partit d’avui ha de ser, més aviat, una festa per celebrar l’èxit de la primera eliminatòria, un premi llaminer pel fet de jugar contra un equip de la lliga Asobal. “Ha de ser un premi per a tothom però sobretot per a l’afició. Per nosaltres ha de ser un partit més, haurem de treballar molt i intentar mantenir el nivell de dissabte [el Bordils va guanyar el primer partit de lliga, contra el Ciudad Real (27-25)] i del dia del partit contra el Torrelavega”, explica Sergi Catarain, l’entrenador de l’equip.

Conscients que jugarà sense pressió, el Bordils intentarà fer d’aquesta una experiència positiva que l’ajudi a consolidar el seu joc amb vista a les pròximes jornades de lliga: “Partits com aquest generen il·lusió. Això sempre és positiu i ens pot ser útil per preparar properes jornades. Com que jugarem contra un equip clarament superior, ens haurem d’esforçar en qualsevol acció ofensiva i defensiva, i això ens pot ajudar a progressar.” La clara diferència de nivell entre els dos equips no significa que el Bordils no busqui la victòria. Guanyar un equip de l’Asobal seria un èxit més en la brillant trajectòria del Bordils a plata: “Hem instaurat una mentalitat guanyadora, l’hem de mantenir, i haurem de lluitar des de l’inici. Si fem un bon partit podem tenir alguna possibilitat”, destaca Catarain.

El Bordils arriba al partit amb només una sessió de preparació [la d’ahir] després de la impressionant victòria de dissabte, en la qual va demostrar haver recuperat la intensitat que tants èxits li ha proporcionat els últims anys. El tècnic del Guadalajara, César Montes, dosificarà alguns jugadors amb vista al partit de lliga de dissabte contra el Benidorm, en el qual defensarà la tercera posició que ocupa en la general (4 victòries i 2 derrotes). Jota, Víctor Vigo i Javier Parraté seran alguns dels jugadors que no viatjaran.

PROTAGONISTES

Juguem contra un equip superior, i ens haurem d’esforçar en qualsevol acció ofensiva i defensiva
Sergi Catarain
ENTRENADOR DEL BORDILS
La pista és petita i l’afició hi és molt a sobre. El Bordils et pot fer mal a casa. Cal estar al 100%
César Montes
ENTRENADOR DEL GUADALAJARA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)