Atletisme

Atletisme

Ilias Fifa continua detingut i avui passarà a disposició judicial a Mataró

Atletisme. La policia sospita que tenia “un paper important” dins la trama dedicada a la distribució de substàncies de dopatge entre atletes

L’atleta del FC Barcelona Ilias Fifa, detingut dimecres a Santa Coloma de Gramenet en el marc d’una operació contra una xarxa de tràfic de substàncies de dopatge, va passar un altre dia sota custòdia judicial i avui passarà a disposició judicial al jutjat número 4 de Mataró. A més del fondista blaugrana, van ser detingudes setze persones més en altres indrets de Catalunya, a València i a Guadalajara. Vuit d’aquestes persones van ser posades en llibertat ahir al migdia i nou passaran a disposició judicial en les pròximes hores: quatre a Mataró, dues a Alzira i una a Guadalajara. El detingut a la població castellanomanxega seria Ayoub Mokhtar, de 21 anys, campió d’Espanya promesa en 1.500 m i internacional amb la selecció estatal en l’última edició de l’europeu sub-23 a Bydgoszcz i en l’europeu de cros a Chia. També ha transcendit el nom de Mustafa Benslimane, un dels preparadors de Fifa.

Segons va publicar Marca, la policia sospita que Fifa desenvolupava “un paper important” dins aquesta trama que estaria dedicada a la distribució de substàncies de dopatge entre atletes. Fonts de la investigació han assegurat que en l’escorcoll al seu domicili es van trobar “diferents substàncies anabolitzants i també xeringues”.

Tot i la presumpció d’innocència i que avui podria sortir en llibertat, la detenció i l’ombra de la sospita deixen Fifa en una situació molt delicada. La Federació Espanyola d’Atletisme ja va manifestar dimecres a través d’un comunicat el seu “compromís total, sense fissures, en favor de la lluita contra el dopatge perquè s’asseguri el compliment del codi i la normativa nacional i mundial antidopatge”. La primera gran cita internacional del nou curs era l’europeu de cros a Samorín (Eslovàquia), el 10 de desembre. En les dues últimes edicions –cinquè a Ieras i sisè a Chia–, el corredor d’origen marroquí va tenir un paper determinant perquè la selecció espanyola obtingués el títol per equips el 2015 i el subcampionat el 2016. Ara, però, la seva lluita serà als tribunals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)