Atletisme

La competència més sana

Atletisme. Àngel Mullera i Jonathan Romeo van compartir el triomf a Sant Hilari després de fer dues de les terceres voltes sols al davant. Marina Guerrero va guanyar la cursa femenina

Àngel Mullera i Jonathan Romeo (CA Lloret-La Selva) van creuar junts, agafats de la mà, la línia d’arribada de la cursa del 35è Cros de Sant Hilari Sacalm, disputat en la modalitat de cros curt en un nou circuit situat a la zona esportiva com fa un any però amb una volta més llarga (eren tres, per acabar fent 3.700 m) i menys revolts. “Fa dues setmanes que augmentem el quilometratge, perquè el cros és el que demana. I el curt em prova més”, va dir Mully, a qui els àrbitres van atorgar el triomf amb un segon respecte a Romeo, vencedor de les dues anteriors cites del Circuit Gironí. L’hilarienc Arnau Turon (Olot Terra de Volcans) va arribar a liderar el grup capdavanter amb els dos corredors del Lloret, que es van quedar sols a la segona de les tres voltes i que van arribar a córrer en paral·lel. “Feia temps que no corria cros i encara veig que m’estic adaptant. Em va molt bé entrenar-me i competir amb en Jonathan. Està un o dos graons per sobre, ara mateix. És una competència sana perquè entrenant-nos ens va molt bé i, competint, anar darrere d’algú que saps que t’exigeix és genial”, apuntava Mullera.

Berlín, a l’horitzó

“Aquest any ens estem entrenant amb la il·lusió de poder anar junts a l’europeu. Tot ho fem i ens entrenem pensant en Berlín i amb aquesta motivació”, va dir Àngel Mullera, que aquesta temporada sí que ja pot competir des de l’inici i que l’estiu passat va veure com el seu company corria la final dels 3.000 obstacles del mundial a Londres. “Ens vam entrenar tota la temporada d’estiu junts i ens coneixíem molt bé. I sabia que si jo hagués pogut anar al campionat d’Espanya tots dos hauríem pogut anar al mundial. El vaig veure molt fort mentalment i amb molta força física”, va dir el bronze europeu sobre el seu company, en qui ha trobat el complement ideal: “Al final l’estiu és més terreny meu, se’n pot aprofitar una mica més ell. Però anem tots dos junts. Ell en pot aprendre i, a l’hivern, és al revés perquè ell va quedar campió de Catalunya de cros l’any passat, és més fondista que jo i per tant és recíproc. Ens podem ajudar a l’hivern i a l’estiu.”

Quim Costa (Olot Terra Volcans) va ser sisè absolut i millor promesa, i el grupista Amin Bellaha guanyava en categoria júnior amb el seu vuitè lloc. El mundialista juvenil a Nairobi amb Hondures aquest estiu, Josué Canales, havia guanyat la primera cursa del matí amb molta suficiència –15 segons respecte a Marc Tremosa (GEiEG)– i el tercer triomf grupista va ser el de Ian Liñan en cadet. Marina Guerrero (CA Manresa) va aconseguir el segon triomf en dues aparicions al circuit amb la competència de les atletes del CA Granollers Encarna Núñez, segona i millor veterana, i la corredora d’ultres Anna Comet, tercera. Les corredores del club vallesà van aguantar Guerrero –la mundialista, Esther, era a Sant Hilari dirigint el CN Banyoles– la primera volta però al segon pas per meta el triomf ja estava sentenciat.

Masculina
1r. À. Mullera (CA Lloret-La Selva) 11:11
2n. J. Romeo CA Lloret-La Selva) 11:12
3r. A. Turon (CA Olot Terra Volcans) 11:32
4t. P. Reig (CN Banyoles) 11:34
5è. J. Rabionet (Esports Parra) 11:42
6è. Q. Costa (CA Olot Terra Volcans) 11:43
7è. A. Parareda (Real Sociedad) 11:59
8è. A. Bellaha (GEiEG) 12:05
9è. P. Garcia (Pratenc AA) 12:06
10è. P. Batlle (GEiEG) 12:15
Femenina
1a. M. Guerrero (CA Manresa) 13:10
2a. E. Núñez (CA Granollers) 13:44
3a. A. Comet (CA Granollers) 13:57
4a. M. Zapata (CA Granollers) 15:09
5a. A. Martínez (CN Banyoles) 15:12
6a. M. Molas (CN Banyoles) 15:53
7a. I. Fraixinó (CN Banyoles) 15:59
8a. O. Planas 16:14
9a. V. Mateos (CD Palafolls) 16:18
10a. C. Braos (CA Olesa) 16:28
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)