Futbol sala

JUAN CARLOS SÁNCHEZ ‘JUANQUI’

JUGADOR DEL CATGAS ENERGIA

“Aviat donarem una alegria a l’afició”

“És psicològic, perquè sabem què hem de fer a la pista i tenim qualitat per fer-ho millor”

“Ja no ens val dir que som molta gent nova”

Se sent com a casa al Catgas Energia. Ja va venir perquè li havien dit que a Santa Coloma l’ambient de barri que es respirava era el d’Almendralejo (Extremadura) i ha confirmat les seves expectatives. Juan Carlos Sánchez (8 d’abril de 1984), més conegut en el futbol sala com a Juanqui, va ser un dels primers fitxatges del renovat conjunt colomenc, que no acaba d’arrencar en aquesta lliga. El pivot extremeny analitza la situació del Catgas, que avui (20.30 h) es veu les cares amb un dels equips més potents de la primera divisió de futbol sala, l’Osasuna Magna.

Què li diria a un aficionat del Catgas Energia?
Que no perdi la confiança. Que l’afició és molt important i que ho tirarem endavant. Estem tenint lesionats cada setmana, tenim una plantilla reduïda, no ens podem recuperar, arribem cansats al final dels partits... però donarem una alegria aviat.
Independentment de les baixes, s’ha de fer autocrítica?
Cadascú ha de pensar què fa malament i intentar millorar el que cregui. No pot ser que estiguem en la situació que estem. És veritat que hi ha molta gent nova, però ja no ens val l’excusa. Si hi posem una mica de cada un la cosa canviarà segur.
Què els falta?
En trams del partit juguem molt bé, però en trams del partit desconnectem, i això és fatal. Ho hem de treballar. Quan ens marquen un gol sembla que perdem segur. Són sensacions que ens hem de treure del cap.
És psicològic?
Totalment. Sabem què hem de fer a la pista i tenim qualitat per fer-ho molt millor. Però sembla que si et marquen un gol, encara que estiguis guanyant, hagis de perdre segur. Acotem el cap i sembla que no som capaços de superar-ho.
En què incideix el cos tècnic?
Que no fem la guerra pel nostre compte, que juguem per a l’equip. El futbol sala és un joc de grup i no ho podem perdre de vista.
Com ha anat l’adaptació de tantes peces noves?
Ho comparo amb els meus anys a Peníscola. Allà hi havia una base i els que entraven eren pocs. Aquí hem canviat molta gent. Els que hem vingut no ens coneixem i els que ja hi eren, tampoc. Hem anat agafant els moviments del company, conèixer l’altre...
Quan va fitxar va incidir en el fet que s’identificava amb el club. Ha reforçat aquesta idea?
Em recorda molt al meu barri. I que és el bressol del futbol sala, que no és poca cosa. M’ho havien comentat abans d’arribar i ara estic veient que és així. Treballen molt bé la base, que és la clau de tot. M’hi identifico. M’agrada anar a veure els equips si tinc una tarda lliure, perquè són xavals joves i et fan recordar d’on vens. A més, a ells els fas veure que són importants al club. És un plus diferencial. De fet, a Peníscola portava uns xavals petits i m’encantava.
Com va anar el procés del seu fitxatge pel Catgas?
Amb el Juan Carlos no teníem gaire bona relació, perquè em va malinterpretar una celebració aquí, a Santa Coloma, quan jugava amb el Peníscola. Va baixar de la graderia i em va escridassar [riu]. Temps després, vam parlar un dia i vam arreglar les coses, perquè realment no hi havia cap problema. I quan va saber que jo no estava a gust al Peníscola i volia marxar em va trucar. Tenia contracte, però van fer un esforç i ho agraeixo molt perquè el Peníscola no em va voler deixar anar lliure. També agraeixo molt a Peníscola tot el que em va donar. Tenia altres ofertes, vaig decidir en la copa d’Espanya que venia aquí. Era una molt bona opció.
Com li agrada que el descriguin?
Soc un pivot amb gol. Vaig ser dues temporades pitxitxi. Però no m’agrada ser el típic pivot que es passa tot el partit despenjat, baixant pilotes i lluitant amb els tanques. M’agrada jugar de quatre, associar-me, tocar la pilota, ser partícip del que passa a la pista.
Què l’ha sorprès més: treballar amb veterans il·lustres com Ari i Cristian o el nivell dels joves talents del Catgas?
De tot una mica. Ari i Cristian són uns professionals de cap a peus. Et fan millor. És un espectacle i un honor. I els xavals m’han sorprès molt. Es mereixen que els vagi bé. Estan per jugar els que han jugat encara que hi hagi hagut lesions. Tenen talent, esforç i sacrifici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)