Futbol sala

Futsal

Preparades, llestes...

Futsal. La selecció catalana femenina es troba concentrada des d’ahir a Balaguer, on disputarà el mundial de l’AMF a partir de diumenge. En la primera fase jugarà contra França i l’Argentina

Balaguer va rebre, ahir al matí, la selecció catalana femenina de futsal amb un sol esplèndid i tota l’hospitalitat del món. Allà és on, entre diumenge que ve i el dissabte 25 de novembre, es disputarà la quarta edició del campionat del món de l’Associació Mundial de Futsal (AMF), un torneig que ha convocat dotze seleccions d’arreu del planeta. “Segurament és l’esdeveniment esportiu més important que ha viscut mai la ciutat”, manifestava l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. Segurament, el fet que el president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) sigui el balaguerí Dani Vives ha ajudat de manera decisiva perquè el mundial es disputi a la capital de la Noguera. “Les instal·lacions de Balaguer són les millors de Catalunya”, assegurava Vives ahir al matí. Més tard, en declaracions en aquest diari, el màxim mandatari de la FCFS reconeixia els nervis propis d’un moment com aquest i explicava que les seleccions estan arribant, segons el previst, de mica en mica. “Austràlia és aquí des de dissabte passat, Taiwan també ha arribat, França ho farà demà [avui] i la resta, dissabte”, afegia.

La principal preocupació de Dani Vives és, lògicament, que el mundial es desenvolupi amb tota normalitat, però també té el cap posat en la selecció catalana. “Primer, que l’organització sigui perfecta. Després, que el paper de Catalunya sigui bo”, comentava a L’Esportiu. Diumenge vinent, a la llotja del Pavelló Poliesportiu de Balaguer, Vives seurà al costat del president de l’AMF, el paraguaià Rolando Alarcón Ríos, que serà l’encarregat de fer el discurs en la cerimònia inaugural. Quan acabi aquest acte, que haurà començat a les 18 h, Catalunya entrarà en escena jugant contra la selecció francesa. “Tenim fam de competició. Amb les jugadores concentrades, ja a l’hotel, tenim el caramel a la boca”, etzibava ahir el seleccionador català, Christian Roldán, en aquest diari. “Coneixem prou bé l’equip de l’Argentina. De França, en canvi, en tenim poques referències”, comentava també.

En els altres tres grups d’aquest mundial femení 2017 s’enfrontaran Taiwan, el Brasil i Suïssa; Colòmbia, Itàlia i Sud-àfrica, i el Paraguai, els Estats Units i Austràlia. Els dos primers classificats de cada grup es classificaran per als quarts de final.

LES FRASES

Ho tenim tot gairebé controlat. Les seleccions estan arribant de mica en mica
Dani Vives
PRESIDENT DE LA FCFS
Diumenge 19
12 h Xina - Suïssa
16 h Paraguai - Austràlia
19.30 h Catalunya - França
21.30 h Sud-àfrica - Colòmbia
Dilluns 20
14 h Brasil - Xina
16 h Paraguai - EUA
18 h Colòmbia - Itàlia
20 h Catalunya - Argentina
Dimarts 21
15 h Brasil - Suïssa
17 h Argentina - França
19 h Itàlia - Sud-àfrica
21 h EUA - Austràlia
Dijous 23
15 h Quarts de final
17 h Quarts de final
19 h Quarts de final
21 h Quarts de final
Divendres 24
19.30 h Semifinal
21.45 h Semifinal
Dissabte 25
19.15 h 3r i 4t lloc
21.45 h Final
La convocatòria
1. Laia Peries (Teià) 08-06-91
4. Maria Visa (Alta Segarra) 19-07-89
6. Ana Herrando (Teià) 08-02-84
7. Adriana Pérez (Celler) 10-10-93
8. Laura Sugrañes (Teià) 17-07-87
9. Carlota Planas (Alcarràs) 04-09-92
10. Susana Mallen (Teià) 20-10-75 11
. Elba Unzue (A. Segarra) 04-07-88
12. C. Iglesias (Blancafort) 27-01-92
13. Olga Parisé (Celler) 04-09-86
14. C. Gregori (Balaguer) 28-04-98
15. Alma Cruz (Alcarràs) 18-09-95
El cos tècnic
Christian Roldán Entrenador
Òscar López Segon entrenador
Marc Sánchez Entrenador porteres
Tau López Vistaire
Carme Cornet Delegada
María José Blanco Fisioterapeuta
Tenim el caramel de la competició a la boca. L’hotel, la concentració, ens han obert la fam
Christian Roldán
seleccionador de catalunya

Catalunya, campiona el 2008

La selecció catalana ja ha guanyat un mundial de l’AMF, el que es va disputar l’any 2008 a Reus. Dos anys abans, el 2006, s’havia disputat la primera edició d’aquest torneig, a Corrientes (Argentina) i la selecció campiona va ser la de Rússia. L’últim mundial AMF va tenir lloc el 2013, a Barrancabermeja (Colòmbia) i el va guanyar la selecció amfitriona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)