Futbol sala

JORDI IGNASI VIDAL

ALCALDE DE BALAGUER

“Ningú ha trucat des de Madrid”

Quan el seu paisà Dani Vives, també president de la Federació Catalana de Futbol Sala, li va proposar d’organitzar el mundial femení de 2017, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, no va dubtar a dir que sí. Des de diumenge, aquella proposta és una realitat.

Ha dit que el mundial femení de futsal és l’esdeveniment esportiu més important que ha tingut lloc mai a la seva ciutat. Com l’està vivint?
Molt positivament. La cerimònia inaugural i el primer partit van anar molt bé. Pel resultat i també per la resposta del públic, que va omplir el pavelló.
Per què el secretari general de l’Esport no va assistir a la cerimònia d’inauguració?
Perquè no veu convenient aparèixer públicament mentre hi hagi bona part del govern de la Generalitat a la presó.
Fa un any que Balaguer va ser designada seu del mundial. Han hagut de condicionar els escenaris del torneig?
Hem adequat l’acústica del pavelló i hem instal·lat una làmina sintètica sobre el parquet. Petites coses que quedaran.
Fa un any no hi havia un moment polític com el d’ara. L’aplicació del 155 l’ha fet dubtar de la conveniència de celebrar el mundial?
No. Com a país, hem de tirar endavant amb normalitat, tot i les polítiques que ens puguin aplicar, i no hem de renunciar a fer les coses que podem fer. De fet, les hem de fer amb més força que mai, perquè només ens tenim a nosaltres. A més, per a Balaguer és una oportunitat de donar-se a conèixer internacionalment.
Ha rebut pressions per part d’alguna administració supramunicipal?
Des de Madrid no poden prohibir que Catalunya estigui reconeguda internacionalment per l’Associació Mundial de Futsal, que és privada. En tot cas, no, a l’Ajuntament no ens han trucat des de cap administració estatal. Ni per qüestionar la celebració del mundial ni per oferir-nos cap ajuda.
Ha vingut gent de fora? Quin creu que serà l’impacte econòmic que rebrà la ciutat?
Calculem que quan arribin els partits decisius del torneig arribaran més aficionats. Sí que hem detectat que la colònia sud-americana instal·lada a prop de Balaguer es mou per donar suport als seus equips. Quant a l’impacte econòmic que rebrem, el fet de no disposar de gaires places d’hotel ha fet que el gros de participants s’instal·lin a Lleida. Però el millor és que aquest mundial ens projectarà d’una manera positiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)