Voleibol

Voleibol

La “gesta” del Barça

Voleibol. Té garantida la copa a tres jornades del final del primer gir. Els blaugrana van ser l’últim equip català que la va jugar el 2011

El triomf per 3-0 contra l’Eivissa –el sisè del curs de 3 punts– obtingut dissabte passat va segellar el retorn del Barça a la copa de voleibol, competició que no juga des del 2011. El conjunt de David Lorente és quart i hi accediran els cinc millors al final de la primera volta, al marge del Río Duero de Sòria –antic Numància–, que en serà l’amfitrió del 23 al 25 de febrer i que celebrarà els 30 anys en la superlliga. Els altres classificats són el Palma, l’Unicaja Almeria i el Terol, que ocupen els tres primers llocs. La sisena plaça se la disputen el Melilla, l’Eivissa, l’Illa Grau de Castelló i el Vecindario. Els blaugrana tenen 18 punts –sis victòries i només dues derrotes– i s’han allunyat sensiblement dels seus perseguidors quan encara falten tres jornades per al final de la primera volta. Els enfrontaments directes entre els seus perseguidors –avui es juga l’Eivissa-Melilla i en la pròxima jornada se les hauran els balears amb l’Illa Grau– han precipitat la classificació matemàtica, malgrat que els blaugrana tenen 8 punts de marge respecte del Melilla i l’Eivissa i 9 respecte dels castellonencs i en queden 9 en joc. Els de Lorente juguen avui a la pista de la Textil Santanderina –desè.

Els fitxatges –l’oposat francès Guillaume Di Betta, el receptor madrileny Fabián Giraco i el central sabadellenc Marc Altayó– han funcionat com s’esperava. També han rendit el central búlgar Ivan Vlasev i el seu compatriota Blagovest Petrov –oposat–, i la gent de casa amb experiència, com ara el col·locador Sergi Arranz, el receptor Àngel Galindo i el lliure Aaron Gámiz, ha estat fonamental.

Quatre ‘All Star’ catalans

Quatre catalans, tres del Barça i un del Tarragona 2018 SPiSP jugaran l’All Star el 29 de desembre a Valladolid. El partit enfrontarà dos equips formats pels jugadors més destacats de la superlliga. Els convocats són Sergi Arranz, Marc Altayó i Àngel Galindo, i el tarragoní Gregory Bordas.

EL PROTAGONISTA

És una gesta estar classificats a tres jornades del final amb 18 punts i amb 6 triomfs per 3-0
David Lorente
Tècnic del BARÇA

LA COPA

Els quarts llocs del SPiSP el 98 i el 99 són els millors resultats catalans els últims 20 anys

El SPiSP va acaronar la final el 1999 a Calafell

La darrera participació del Barça i, de fet, d’un equip català masculí en la copa va ser el 2011 a la localitat canària de Vecindario. Els blaugrana van cedir en els quarts (3-1) contra el Terol. També va ser un clàssic de la copa el Sant Pere i Sant Pau de Tarragona –ara cuer de la superlliga–, que va jugar la competició els anys 2000, 2004, 2005, 2009 i 2010 amb eliminacions només de començar, però que en les edicions del 1998 i el 1999 va obtenir una brillant quarta posició. Aquest darrer any la competició es va jugar a Calafell en el nou format de concentració de vuit equips. El SPiSP va arribar a guanyar per 2-0 la semifinal contra l’Ivesur Màlaga i va acabar perdent per un ajustat 2-3. També va jugar la copa aquest segle el Lleida, que el 2006 va caure contra el Son Amar en els quarts de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)