Natació

Natació

Mundial Paralímpic

Salguero es penja l’or i Polo la plata a Mèxic

Natació. El vallesà va ser el més ràpid en la cursa dels 100 m braça classe SB8 i la de Caldes de Montbui va acabar segona en la mateixa prova, però de la classe SB13, del mundial paralímpic

La delegació catalana va ampliar el botí en el mundial de natació paralímpic a Ciutat de Mèxic. Ahir, en la sessió matinal de la cinquena jornada de competició, Marian Polo es va penjar la medalla de bronze; el dia abans, Òscar Salguero s’havia penjat la d’or.

Polo, amb disset anys acabats de fer, va obtenir la seva segona medalla a Mèxic en acabar segona la cursa dels 100 m braça classe SB13, per a discapacitats visuals, amb un registre d’1:24.15. L’or va ser per a la nord-americana Colleen Young i el bronze per a la seva compatriota Rebecca Meyers. Polo havia conquerit la seva primera medalla el dia abans, de bronze en la prova dels 50 lliure (29”08). La de Caldes de Montbui està demostrant en aquesta cita la seva progressió després que fa un any, quan encara en tenia quinze, competís en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro.

D’altra banda, el vallesà Òscar Salguero va complir els pronòstics i ser el més ràpid en la prova dels 100 m braça, classe SB8 de discapacitats físics, la seva especialitat i, a més, va establir un nou rècord d’Espanya amb un temps d’1:09.56. La plata va ser per al xinès Xu Haijiao i el bronze per a l’italià Federico Morlacchi. Salguero acomiada així un campionat del món excel·lent, en el qual ja havia guanyat la medalla de bronze en els 200 estils classe SM9. “Per fi ha acabat aquesta temporada per a mi, una temporada molt llarga, amb moments bons i dolents, però el més important no és com comença, sinó com acaba, campió del món dels 100 braça. Ara toca disfrutar”, va manifestar el campió olímpic dels 100 braça a Rio de Janeiro.