Rugbi

Rugbi

El Barça i la Santboiana signen una primera volta notable

Rugbi. A mitja temporada regular els dos equips catalans de la divisió d’honor es troben classificats en zona de ‘play-off’ pel títol i han aconseguit un lloc en la semifinal de la copa

Quan s’ha jugat la meitat de la temporada regular de la divisió d’honor, els dos equips catalans presenten un balanç de resultats gairebé idèntic, amb sis victòries i cinc derrotes, que els situa en les posicions cinquena i sisena de la classificació. La Santboiana i el Barça es troben, doncs, en zona de play-off per al títol després d’haver tastat els onze rivals de la lliga. En ambdós casos aquests tres primers mesos de competició mereixen una valoració força positiva. Els de Sant Boi han donat la volta a un mal començament i cada vegada noten menys la manca de recursos que els afecta aquesta temporada. Els blaugrana senzillament han completat la millor primera volta des que van tornar a la màxima categoria del rugbi estatal. “Jo poso un notable alt a aquesta primera meitat de lliga. Havíem fet una plantilla per no patir pel descens i som sisens. Som en zona de play-off per al títol. No esperàvem ocupar aquesta posició”, reconeix a aquest diari el responsable de la secció de rugbi del FC Barcelona, Paco Peña. Per la seva banda, el president de la Santboiana, Miquel Martínez, destaca la dificultat que ha comportat per al seu equip jugar la supercopa i no tenir cap jornada de descans. “Ha estat una primera volta dura. Amb els dos partits contra els equips de Valladolid a fora. Hem jugat sense descans i amb la supercopa pel mig. Vam començar de manera irregular, trobant a faltar alguns reforços, i vam trigar una mica a trobar una forma de joc adequada a la nova plantilla. Però ja estem treballant molt bé i competint amb tothom”, assenyala.

Martínez considera que la Santboiana millorarà el seu rendiment en la segona volta si juga sense precipitació i no comet errades. El màxim mandatari del degà, a més assegura: “Hem de millorar la línia de tres quarts, sobre tot la confiança en atac, les passades i la possessió. També la defensa en joc obert, perquè en formació defensem molt bé, però quan perdem referències ens costa molt.” No jugar el play-off seria, per ell, un fracàs. Amb tot, creu que acabar entre els sis primers no els serà fàcil. “El play-off és el nostre objectiu. Les tres darreres places estaran molt disputades fins al final, però confiem plenament en les nostres possibilitats”, argumenta. En el cas del Barça, en canvi, la pressió per jugar les eliminatòries pel títol és nul·la. “No seria cap fracàs quedar fora del play-off. Fracassaríem si juguéssim la promoció o baixéssim”, insisteix a dir Paco Peña.

També la Copa

A més de la bona classificació en la lliga, els dos catalans han aconseguit un lloc en la semifinal de copa. Els equips de Valladolid seran els seus rivals. L’últim cap de setmana de gener, el Sant Boi, actual campió de la competició, visitarà per tercera vegada aquest curs el VRAC Quesos Entrepinares, i el FC Barcelona rebrà el SilverStrom El Salvador a la Teixonera. “Els nostres rivals són el campió i els dos monstres de Valladolid, però tenim molta confiança i enguany creiem que tot és possible”, comenta Paco Peña. “El sorteig no ens ha afavorit gens, però en un partit por passar qualsevol cosa. La motivació es tan important com el nivell de joc. Nosaltres podem créixer. L’any passat es va veure a Zorrilla”, etziba Miquel Martínez.

LES FRASES

SANTBOIANA
33 punts
6 Victòries 0 Empats 5Derrotes
Diferència de punts: 303-285
Bonus ofensiu: 7
Bonus defensiu: 2
Assajos a favor: 45
Assajos en contra: 40
Màxim anotador per assajos
Afaese Tauli 7
Màxim anotador amb el peu
Albert Millán 57
Màxim anotador total
Albert Millán 72
Hem tingut una primera volta sense descans, per la supercopa, i amb dos partits a Valladolid
Miquel Martínez
PRESIDENT DE LA UE SANTBOIANA

LA PRIMERA VOLTA, AL DETALL

1r. VRAC Entrepinares (11-0) 53
2n. SilverStrom El Salvador (10-1) 50
3r. Sanitas Alcobendas (8-3) 40
4t. Senor Independiente (6-5) 36
5è. Santboiana (6-5) 33
6è. Barcelona (6-5) 31
7è. Ampo Ordizia (5-6) 28
8è. Gernika (5-6) 23
9è. Complutense (3-8) 19
10è. Hernani (3-8) 18
11è. La Vila (2-9) 15
12è. Getxo (1-10) 7
Havíem planificat la plantilla per no patir pel descens i som en zona de ‘play-off’
Paco Peña
RESPONSABLE DE LA SECCIÓ FCB
BARÇA
31 punts
6Victòries 0Empats 5Derrotes
Diferència de punts: 330-294
Bonus ofensiu: 7
Bonus defensiu: 0
Assajos a favor: 44
Assajos en contra: 40
Màxims anotadors per assajos
Franco Velarde i Joan Losada 6
Màxim anotador amb el peu
Bautista Güemes 97
Màxim anotador total
Bautista Güemes 102
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)