Handbol

Tu ja m’entens

Handbol. El Bordils guanya un rival directe que tenia sotmès (18-13 l 45’) i surt del descens perquè Joan Comas salva un punt en la darrera acció

BORDILS 23 MADRID 22

HANDBOL BORDILS:González, Sergi Mach (4), Reixach, Márquez (1), Combis (3), Prat (1), Palahí (7), Masó (2), Comas, Vilanova, Moreno (3), Montes (2), Oliver, David Mach, Pou i Fornés.IKASA BM MADRID:Donderis, J. Feijoo (4), Barroso, Sánchez (1), Martínez (1), Olivares (2), G. Feijoo (2), S. Garcia, Gallardo (2), Dzokic (6), Boyfounassen (1), Cabrero (3), D. García i Prado.PARCIALS:2-2, 4-3, 6-4, 7-5, 8-7, 10-8, 13-9, 15-12, 18-13, 19-16, 21-18 i 23-22.ÀRBITRES:Tania Rodríguez i Lorena García. Exclusions a Masó (3) i a Vilanova (2) del Bordils i a Sánchez (3) i a S. García del Madrid.

Al Blanc i Verd van posar l’arbre de Nadal, ahir. I, d’ornaments, llaços grocs. Com el de la mà que va treure, de dreta a esquerra, Joan Comas en la darrera acció del partit quan el Madrid es disposava a empatar un partit que estava resolt a 15 minuts del final (18-13, Combis). La 4-2 sobre Sergi Mach i Arnau Palahí va col·lapsar el Bordils, que va veure com el fantasma de Dólmenes (24-21 a 6 minuts i 25-26 al final) s’anava fent gran i, la cinquena permanència a plata, es veia realment compromesa. El triomf d’ahir, amb la derrota de Palma del Río al camp del líder, permet els de Sergi Catarain arribar a l’aturada fora dels llocs de descens per segon cop aquest curs després d’enllaçar per primer cop dos triomfs seguits a casa.

A foc lent

El tècnic local havia advertit que per guanyar s’havia d’anar a un marcador baix. Molt. I que si l’Ikasa superava els 22 gols... Per això el ritme, amb partit a l’hora del te, va ser soporífer a l’inici amb un primer intercanvi. Prat n’havia tingut dues al seu extrem i, a la tercera en transició, va fer el 5-4 i es va trencar l’isquiotibial. El relleu, Ignasi Moreno, va fer el 6-4 a la primera pilota que va tenir i Palahí, el seu segon gol en acció individual per obligar el tècnic visitant a aturar el partit amb 7-4 (16:53). Li va sortir bé: Dokic tancava un 0-3 per empatar a 7 i, llavors, el Bordils va trobar Jairo al pivot (8-7 i 9-8) i, en el darrer segon, Oliver va fer el 10-8.

Oblit i perdó

No va tancar el partit el Bordils en la segona meitat malgrat començar amb l’11-8 de Moreno i David Mach aturant el primer dels dos penals en què va sortir. Palahí va castigar la defensa verda (12-8, 14-10, 15-11 i 16-12) i l’Ikasa va tornar a demanar temps. L’aparició de Márquez al pivot (17-12) i Combis a la contra van engreixar l’avantatge. Però els visitants es van posar amb una defensa 4-2 i, després del darrer gol del 10 (19-14), els blanc-i-verds van perdonar: contraatac de Márquez i travesser de Combis. Sergi Mach va fer el 20-16 en penetració, el 21-17 amb el rebuig del penal fallat –les àrbitres, casolanes, no li van xiular àrea– i el 22-19 a 2:10 per acabar, en un contraatac després de recuperació. Però l’ai al cor hi era i els visitants transformaven les pèrdues del Bordils en gol als extrems. Amb la defensa avançada, Moreno va fer el 23-20 a un minut, però la següent la va fallar i va donar opció a l’Ikasa: Comas li va posar el darrer llaç groc.

Aquests finals així... Amb Dólmenes se’ns van posar per davant, i avui, mira, ens ha sortit cara
Sergi Catarain
entrenador handbol bordils
Estem molt contents pels punts amb un rival directe. Hem estat molt bé en defensa i en atac, fins que ens han pressionat a dalt

La primera línia de l’equip de l’ascens a plata, ahir al Blanc i Verd

Esteve Ferrer, Marc Canyigueral i Eduard Nonó –d’esquerra a dreta, a la imatge– van seguir el partit des de la llotja del Blanc i Verd aprofitant que ni el Tuïr a França, ni el Ciudad Encantada, ni el Bidasoa en l’Asobal tenen competició aquest cap de setmana per a les respectives copes. Els tres primers jugadors a fer el salt de Bordils a l’handbol professional formaven la primera línia de l’equip que va pujar a plata. També jugaven en aquell equip i eren ahir al Blanc i Verd, com fan habitualment, Martí Vila i Jordi Masó. Enric Pedraza, Oriol Masmiquel i Pep Reixach, –al Fraikin Granollers– també van ser ahir veient el darrer partit de l’any dels seus excompanys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)