Atletisme

Atletisme

Córrer per Sant Esteve

Atletisme. La Sant Silvestre del Masnou reuneix uns dos mil atletes amb una participació d’alt nivell confirmada pels triomfs del marroquí El Bannouri i de l’estoniana Patjuk

L’acumulació de curses per cap d’any fa que algunes s’hagin avançat les últimes temporades i ja no es corrin per Sant Silvestre sinó per Sant Esteve. Un exemple clar és la del Masnou, que amb 38 edicions és la més antiga de Catalunya. Es va celebrar ahir, amb més de dos mil participants i amb un gran nivell entre els atletes d’elit.

El més ràpid de la cursa masculina va ser el marroquí Mourad El Bannouri (La Sansi), campió de la cursa de la Mercè el 2017, que va completar els cinc quilòmetres en 14:11, molt a prop del rècord d’Ilias Fifa del 2013 (14:06). A 22 segons del vencedor va arribar el seu compatriota El Jaafari, mentre que el podi el va completar el letó Dimirijs, tots dos també del club La Sansi. El primer català va ser el barceloní Albert Nogueras.

En la categoria femenina, que es disputa separadament de la dels homes, el triomf va ser per a Jekaterina Patjuk, d’Estònia, amb 16:48, al davant de Sara Loehr, que va arribar a gairebé un minut. L’atleta de Berga Núria Cascante va ser la primera catalana de creuar la línia d’arribada, en quarta posició.

La prova, organitzada per l’Ajuntament del Masnou i el club La Sansi, és l’única que té una cursa exclusivament per a noies en l’extens calendari espanyol de les curses que es disputen els dies de Nadal. La cita, a més, és la segona de Catalunya amb més participants, superada només per la cursa dels Nassos de Barcelona, que es disputa el dia 31.