Ciclisme

Ciclisme

La Vuelta

Andorra serà la capital d’Espanya en la Vuelta

Ciclisme. La general probablement es decidirà el penúltim dia en una jornada que transcorrerà pels Pirineus dels Països Catalans amb final al coll de la Gallina

La Vuelta a Espanya va fer oficial ahir el seu recorregut i, tal com havien avançat alguns mitjans, la general probablement es decidirà en les etapes Lleida-Andorra (coll de la Rabassa) i en una jornada íntegra als Pirineus andorrans que tindrà lloc el penúltim dia de la prova, el 15 de setembre, abans que el pilot es traslladi a Madrid per la jornada festiva final. L’etapa andorrana, amb final a un cim llegendari per als cicloturistes –la Gallina–només tindrà 105km, però passarà per sis ports de muntanya amb un doble pas per la Comella i Beixalis abans de la pujada definitiva, que amb set quilòmetres inclou rampes del 15% just en el moment que tots els ciclistes s’hauran desgastat durant tres setmanes.

Més enllà d’aquest final espectacular, la prova seguirà el guió dels últims anys, amb moltes etapes de muntanya i mitja muntanya i una contrarellotge de 32,7 km la darrera setmana entre Santillana i Torrelavega, que també ha de resultar decisiva. La cita començarà el 25 d’agost amb una contrarellotge de 8 km i inclourà alguns ports inèdits que l’organització fa anys que estudia: Alfacar (Granada, 4a etapa), Les Praeres (Astúries, 14a) i Oiz (País Basc, 17a). També n’hi haurà d’altres de més clàssics, com Lagos de Covadonga, la Camperona (semblant a l’Angliru) i la Covatilla. En general hi haurà poques oportunitats per als velocistes –tres o quatre etapes en les dues primeres setmanes–, perquè, com admet el director general de la Vuelta, Javier Guillén es busca sobretot l’“espectacle”.

La Vuelta també ha volgut tenir un detall amb Alejandro Valverde col·locant una sortida a la seva vila natal, Lumbreras.

Del positiu de Froome, encara per resoldre, Guillén va admetre que va ser “un fort cop” per la Vuelta, però que no podia afegir res més fins que l’UCI no decideixi si hi ha sanció.

LA XIFRA

6
Ports.
Són els que tindrà l’etapa reina de la Vuelta, el 15 de setembre a Andorra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)