Més esport

Una mateixa bandera per a les dues Corees

Olimpisme. Corea del Nord i Corea del Sud acorden desfilar juntes en la inauguració dels Jocs d’hivern de Pyeongchang, el 9 de febrer

Les dues Corees, que estan tècnicament en guerra, desfilaran juntes i sota la mateixa bandera en l’obertura d’uns Jocs Olímpics. Passarà el pròxim 9 de febrer, en la cerimònia inaugural dels Jocs d’hivern que organitza el comtat sud-coreà de Pyeongchang. Així ho van decidir ahir els governs dels dos països, en la trobada que van fer en el marc de la roda de contactes que van iniciar la setmana passada. L’acord simbolitza un important acostament després d’una dècada marcada per les males relacions.

Corea del Nord i Corea del Sud van acordar, a més, presentar conjuntament un equip d’hoquei sobre gel femení. Un fet que es repetirà per tercera vegada. La primera va ser el 1991, l’any en què les dues Corees van competir juntes en el campionat del món de tennis de taula del Japó i en el mundial sub-20 de futbol de Portugal. D’altra banda, en la reunió es va establir que la participació d’esportistes nord-coreans en les competicions oficials de Pyeongchang es decidirà conjuntament amb el Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Paralímpic Internacional (CPI), de manera que Corea del Nord podria debutar en uns Jocs Paralímpics hivernals.

L’acord preveu també que, abans dels Jocs, les dues Corees facin entrenaments conjunts d’esquí a l’estació nord-coreana de Masikryong i que s’organitzi un esdeveniment cultural a la muntanya Kumgang, al nord de la frontera intercoreana.

Els viatges i l’allotjament

No s’ha decidit encara qui costejarà els viatges i l’allotjament de la delegació nord-coreana a Pyeongchang. Per altra banda, les sancions internacionals que pesen sobre Corea del Nord per les proves nuclears restringeixen el transport des d’aquest país per diverses vies.

Enmig de tot plegat, el govern de Pyongyang ha insistit que, tot i l’acostament amb Seül, no desistirà en el seu afany nuclear. De fet, prepara una celebració militar per a la vigília de la cerimònia inaugural dels Jocs, que inclouria desfilades i exhibicions d’armament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)