Ciclisme

Valverde culmina cinc dies fantàstics al País Valencià

Ciclisme. El corredor del Movistar avisa set mesos després de caure en el Tour que encara té corda i que serà un dels noms de la primera part del curs

No hi va haver cap sorpresa en l’última etapa de la volta al País Valencià, condicionada per la pluja, entre Paterna i València (135 km) i el murcià Alejandro Valverde (Movistar), finalment, va poder celebrar la victòria a la general, en una cursa que ha dominat des de la segona etapa i en la qual es va adjudicar l’etapa reina. D’aquesta manera, el corredor de 37 anys demostra que torna a començar el curs amb empenta i que s’ha recuperat de la caiguda en el Tour de França, que va estar a punt de retirar-lo, i tornarà a ser un dels noms a tenir en compte en la primavera ciclista i a la Volta a Catalunya, on defensarà el títol. És la seva tercera victòria a la cursa valenciana després de les que va aconseguir el 2004 –fa catorze anys– i el 2007. Al podi final el van flanquejar els corredors de l’Astana Luis León Sánchez i Jakob Fuglsang mentre que Adam Yates (Mitchelton) va acabar quart i Primoz Roglic (LottoNL), sisè. El sabadellenc David de la Cruz va ser el millor català amb la catorzena posició seguit d’Edu Prades (Euskadi Murias), 29è; i Jordi Simon, 95è.

El belga Jurgen Roelandts (BMC) es va veure afavorit per la caiguda del seu compatriota Oliver Naesen un revolt abans de la recta final de meta i que va condicionar l’esprint final. La segona posició va ser per a Danny van Poppel (Lotto NL), vencedor de la primera etapa, i el francès Clement Venturi (AG2R) va ser tercer.