Atletisme

Atletisme

Raquel González torna a la competició amb un títol

Atletisme. La marxadora mataronina reapareix després dels Jocs de Rio i recupera sensacions amb la victòria en el campionat català de 20 km

La marxadora mataronina Raquel González (1989) ha tornat a la competició i amb forces renovades per emprendre el cicle olímpic que ha de culminar en els Jocs de Tòquio 2020. L’atleta del FC Barcelona va conquerir diumenge al Vendrell el seu cinquè títol català de 20 km (1h31:55) i tornava a completar aquesta distància després d’un any i mig, des dels Jocs de Rio 2016. González va passar l’última temporada en blanc per recuperar-se de diversos problemes físics, amb una operació del menisc esquerre pel mig i una posterior fractura d’estrès al sacre. Eren les conseqüències d’haver forçat el cos fins al límit per poder complir el somni olímpic. “Necessitava recuperar-me de tots aquests problemes perquè hi havia dies que no podia ni caminar”, recorda la marxadora.

González va començar el nou curs al setembre a les ordres de Valentí Massana i va tancar d’aquesta manera l’etapa amb Josep Marín, que es va fer càrrec de la seva preparació des que s’entrena al CAR de Sant Cugat. “És un canvi sense risc, perquè tots dos són de la mateixa escola. Al Valentí li valoro la seva experiència en l’alta competició i l’empatia, i anem a l’una en tots els aspectes tècnics i de nutrició”, explica.

La marxadora mataronina no va decidir fins a última hora la seva participació en el campionat català. “És una competició que no havíem preparat específicament. Va ser com un entrenament amb més exigència, i estic contenta perquè vaig fer la marca que més o menys buscàvem. Vaig recuperar l’adrenalina i les rutines abans d’una competició”, assegura satisfeta. González haurà de seguir a partir d’ara el full de ruta habitual si es vol guanyar la plaça per a l’europeu de Berlín (del 6 al 12 d’agost), el gran objectiu del curs. En aquest sentit, les pròximes cites serien el campionat d’Espanya (18 de març a Castelló) i el campionat del món de marxa per equips (5 de maig a la població xinesa de Taicang). Per guanyar-se la plaça per a l’europeu hauria de ser una de les dues primeres representants espanyoles a Taicang, acabar entre les vint primeres i fer-ho amb un registre inferior a 1h31. La seva marca personal en 20 km és de 1h28:36 (2014).

La maternitat de Beatriz

Un altre dels grans referents de la marxa catalana, Beatriz Pascual (Viladecans, 1982), ha reprès els entrenaments fa un parell de mesos després d’haver estat mare el mes d’agost. “Estic fent molts entrenaments de força perquè m’haig de recuperar muscularment, però avui [per ahir] ja he estat capaç de fer 12 km”, explica Pascual, que de moment no vol anar més enllà dels seus compromisos en les competicions de club amb el València. “Estic acabant la tesi, i amb els entrenaments i la cura del meu fill necessitaria dies de 40 hores”, admet la triple finalista olímpica, que va ocupar el vuitè lloc en els Jocs de Rio.

Cerro estrena el palmarès absolut

El títol català de 20 km en categoria masculina va ser per al jove marxador del Cornellà Atlètic Kevin Cerro (1998), encara en edat sub-23, que estrenava d’aquesta manera el seu palmarès en el campionat absolut. Cerro va cobrir la distància en 1h29:55 i va acabar davant de Nil Rodés (AA Catalunya), segon amb 1h30:41, i de l’incombustible Jesús Á. García Bragado (ISS l’Hospitalet), tercer amb 1h31:52.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)