Més esport

L’aspiració de ser olímpica

Vol ‘indoor’. Els Wind Games, al túnel de vent d’Empuriabrava i amb dos milions d’audiència, un clam perquè la disciplina sigui als Jocs de París 2024

“Després de molts anys de feina estem a punt d’aconseguir la desitjada candidatura olímpica per a París 2024. És una aspiració que ens omple de satisfacció a nosaltres i, per descomptat, a tota la comunitat mundial de vol indoor”, va dir Aida Rico, directora de Windoor, en el marc de la cinquena edició dels Wind Games, la competició disputada el cap de setmana al túnel de vent d’Empuriabrava amb més de 200 voladors i una audiència de dos milions d’internautes. El Comitè Olímpic Francès estudia incloure el vol al programa olímpic de la cita de París 2024. Una possibilitat que va marcar els tres dies de competició, amb vuit categories, la principal novetat de les quals era la júnior freestyle, amb nens i nenes de 8 a 14 anys, amb triomf per a l’australiana Amy Watson, de 12 anys.

“És la competició més gran de vol indoor i la més popular i mediàtica del món. Per tant, és una responsabilitat per a nosaltres gestionar el gran aparador que representen els Wind Games. Cal destacar, a més, que cada any batem rècords de participants, de nivell i de professionalitat”, va dir el volador de Benidorm César Rico, el més ràpid del món després de guanyar la categoria de solo speed. Rico va millorar el registre del 2017 i es va imposar amb una diferència molt ajustada, de tres segons, al polonès Andrzej Soltyk, segon.

Per equips, els equips del túnel empordanès Windoor Vengadores i Windoor Fighters van guanyar l’or i la plata en vol dinàmic. I, per parelles, la victòria també es va quedar a Empuriabrava amb el Windoor DC.

El conjunt belga Hayabusa va revalidar el títol en vol relatiu i els campions del món enllacen cinc anys seguits guanyant després de superar els aspirants, l’Arizona Airspeed (EUA).

En les categories femenines també van repetir triomf respecte al 2017 les Weembi French Girls, seguides de les angleses NFTO. SkyRiders (Polònia) van superar l’equip italià Esercito en 4 way VFS. Kyra Poh (Singapur) va ser la vencedora en solo speed, Nemesis en 4 way speed i Vipers en 2 waydynamic, per equips, van completar el palmarès de la cita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)