Més esport

Front comú sobre Rússia

132a sessió del COI. L’assemblea dona suport gairebé unànime a la decisió de l’executiva de permetre la participació dels atletes russos a Pyeongchang només sota la bandera olímpica

L’assemblea del Comitè Olímpic Internacional (COI) va fer pinya amb l’executiva d’aquest mateix organisme i va donar suport a la decisió de permetre la participació dels atletes russos en els Jocs de Pyeongchang només sota la bandera olímpica. La unitat només la van trencar les abstencions del canadenc Richard Pound i del britànic Adam Pengilly. Pound, exvicepresident del COI i expresident de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), va acusar els seus companys d’excessiva benevolència envers l’equip rus: “Estic d’acord que cal recuperar Rússia per a la família olímpica, però amb les nostres condicions, sense suportar les seves negociacions i els seus atacs.” Durant la sessió es va debatre la possibilitat que els esportistes russos desfilin amb la seva bandera en la cerimònia de clausura si tenen un bon comportament durant els Jocs. El COI finalment ha acceptat un grup de 169 esportistes, que seran 168 per la renúncia d’una patinadora. Ahir 32 esportistes russos més que no han tingut mai relació amb el dopatge van presentar recurs al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) contra la seva exclusió. Un d’ells és el patinador de pista curta Viktor Ahn, sis cops campió olímpic. El TAS comunicarà la seva decisió “al més aviat possible.” Fa només uns dies el TAS va donar la raó a un primer grup de 28 atletes russos suspesos dels Jocs en considerar que no hi havia prou proves per acusar-los. Amb tot, el COI no els convidarà als Jocs en considerar que no hi ha garanties que siguin prou nets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)