Més esport

Cap a una paritat que sigui absoluta

Pyeongchang 2018. El 42% dels 2.925 participants en els Jocs seran dones

En els Jocs de Pyeongchang hi participaran 2.952 esportistes, el 42% dels quals seran dones. En les proves individuals hi haurà una paritat del 50%, però el que decanta la balança cap a una major participació masculina són els esports per equips. Així ho va explicar el president del COI, Thomas Bach, durant l’assemblea d’aquest organisme feta a Pyeongchang. “En aquests esports anem una mica enrere. Agrairem idees de les federacions d’esports d’hivern”, va dir. El problema, va explicar Bach, és que en alguns esports d’equips no hi ha països amb prou nivell per fer una selecció nacional. És el cas, per exemple, de l’hoquei sobre gel. La competició masculina d’aquest esport tindrà dotze seleccions a Pyeongchang, mentre que la femenina queda reduïda a vuit per la falta de més equips amb el nivell adequat per participar en uns Jocs.

La xifra del 42% de participació femenina és pràcticament dos punts superiors a la dels Jocs d’hivern de Sotxi 2014 (40,3%). A Vancouver 2010 va ser del 40,7%. Thomas Bach va explicar que per als Jocs d’estiu de Tòquio 2020 s’espera arribar a una participació femenina del 48% (a Rio de Janeiro 2016 va ser del 45%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)