Waterpolo

Waterpolo

copa

Una copa amb tres ‘finals’

Waterpolo. El Sant Andreu i el Mataró s’enfrontaran en els quarts, i al vencedor l’espera el Sabadell, que no ha de patir contra el Rubí en l’estrena

Quan es fa un sorteig amb un únic bombo i sense caps de sèrie pot passar de tot, analitzava la capitana de La Sirena Mataró, Marta Bach, ahir després de conèixer els emparellaments dels quarts de final de la copa que es disputarà entre el 16 i el 18 de febrer a les instal·lacions del Mediterrani. I el que va passar és que els tres clubs més potents del panorama estatal van quedar situats a la mateixa part del quadre. D’aquesta manera, es viuran dues finals prèvies abans de l’autèntica.

El Sant Andreu i el Mataró s’enfrontaran en els quarts de final, en el primer gran duel de la copa. Les maresmenques han dominat les barcelonines els últims anys, però enguany la diferència s’ha equilibrat. El Sant Andreu va derrotar el Mataró en la cinquena jornada (7-5) i ocupa el segon lloc en la lliga. El vencedor de l’eliminatòria es trobarà amb l’Astralpool Sabadell, que és el favorit per aixecar la copa al final i també en els quarts contra el Rubí.

“Si volem la copa hem de guanyar tothom. És un encreuament complicat, però ens va perfecte abans dels quarts de la Champions contra el Sabadell”, va manifestar Bach –vallesanes i maresmenques jugaran els quarts de l’Eurolliga el 24 de febrer i el 17 de març–. La capitana va afegir que el duel contra el Sant Andreu serà diferent del de la lliga: “Estàvem en moments diferents de la preparació. Hem anat de menys a més. Tenen un equip complet i equilibrat, i a veure com estan després de la patacada en la Champions.” En aquest sentit, a Sant Andreu tenen clar que “Europa és història i, si encara estiguéssim mirant enrere no avançaríem, hem d’aprendre dels errors i mirar cap endavant”, explica Paula Crespi. Pronostica un duel complicat i amb poques semblances amb el de la lliga: “La copa és diferent i ara els dos equips hem jugat més partits i hem agafat dinàmiques. Serà un partit dur i es resoldrà per petits detalls. Serà difícil sorprendre-les, perquè ens tenen més vistes i segur que ens han pogut estudiar.”

L’altre bitllet, també car

Pel que fa al camí oposat cap a la final, també es preveu renyit. El Terrassa i el Mediterrani, si compleixen els pronòstics i superen el Saragossa i el Sant Feliu, respectivament, es disputaran l’altre bitllet per a la final, en una eliminatòria igualada i incerta, encara que les de Sants tindrien el plus de jugar davant dels seus aficionats.

El Sabadell és el defensor del títol d’una competició que ha guanyat en tretze ocasions. El Mataró és el penúltim campió i el Mediterrani és l’altre club català que figura en el palmarès. Va ser el vencedor de les quatre primeres edicions i va repetir la temporada 2002/03.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)