Més esport

Shaun White amplia el seu mite i guanya el tercer or

Surf de neu. El nord-americà es va imposar en el migtub, amb 31 anys, davant del jove japonès de 19 anys Ayumu Hirano

Campió olímpic a Torí 2006, campió olímpic a Vancouver 2010 i campió olímpic a Pyeongchang 2018. Shaun White va ampliar una mica més el seu mite en imposar-se en la prova de migtub i tornar a pujar al més alt del podi, després que en l’última cita olímpica de Sotxi 2014 només va poder ser quart. El nord-americà, de 31 anys, va aconseguir una puntuació de 97.75 i va superar el jove japonès de 19 anys Ayumu Hirano, que va arribar als 95.25 i va revalidar la medalla de plata de fa quatre anys. La tercera plaça de podi va ser per a l’australià Scotty James (92.00), que també va repetir medalla de bronze.

En la qualificació, White, conegut com a “tomàquet volador” des del seu triomf de fa dotze anys a Torí per la llarga cabellera pèl-roja que portava, ja va mostrar que estava en gran forma i va aconseguir una puntuació de 98.50. Fa un mes el californià –que ara porta el cabell curt– havia aconseguit un exercici perfecte puntuat amb un 100, una fita que ja havia aconseguit feia sis anys en els X Games.

En la final, Shaun White va començar amb un gran exercici de 94.25 punts, superant Scotty James, que va aconseguir una puntuació de 92.00. En la segona mànega va aparèixer Ayumu Hirano, que es va situar en la primera posició amb 95.25 punts, un més que el nord-americà. En la tercera baixada pel migtub, el japonès no va poder millorar, va caure; però sí que ho va fer Shaun White, que va arribar als 97.50 punts, que el van situar en la primera posició i li van permetre tornar a guanyar la medalla d’or olímpica.

El triple campió olímpic va manifestar que encara no s’ho creia i que ho considerava irreal. White va explicar que feia molt de temps que entrenava la combinació que li va donar el títol olímpic i que sempre li havia donat problemes en la recepció. En la tercera mànega, però, la va planxar, i això li va valdre per aconseguir la medalla d’or, la tercera del seu palmarès.

FA DOTZE ANYS

Va ser campió a Torí 2006 i a Vancouver 2010. A Sotxi 2014 va acabar quart

TOMÀQUET VOLADOR

Se’l va anomenar així per la llarga cabellera pèl-roja que portava de més jove

LA REACCIÓ

“No ho he assimilat, encara segueixo flipant. Triple campió olímpic és irreal”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)