Més esport

L’horitzó del 2026

Olimpisme. Una delegació catalana viatja a Pyeongchang per valorar les possibilitats de presentar una candidatura el 2026 o el 2030

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, va assegurar ahir que la precandidatura promoguda per les institucions públiques catalanes treballa amb la perspectiva de presentar-se per als Jocs del 2026. “No renunciem al 2026. Si hi ha el consens institucional per a aquest any, farem el pas. Si veiem que s’ha de treballar més, la presentaríem el 2030”, va explicar en el programa Esports en xarxa. Figueras és a Pyeongchang amb una delegació de la qual també formen part Maite Fandos, diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona; Òscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, i Maite Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona. La delegació ha estat convidada pel COI en qualitat d’observadora i té la missió d’avaluar les possibilitats reals de la precandidatura. “Uns Jocs tenen un cost elevat, però molt més baix del que es treballava fins ara”, assegura Figueras, que xifra en “1.300 milions” d’euros la despesa necessària. “El COI ha fet un canvi d’estratègia. Els Jocs han de ser sostenibles i s’han d’adaptar al territori que els acull, no al revés”, va insistir. “El 60% de la inversió la posa el COI mateix. La resta es cobreix amb la venda d’entrades, els patrocinadors privats i les institucions públiques. [...] Els números d’ara no tenen res a veure amb els de fa vuit o dotze anys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)