Esports de muntanya

ESPORTS

Vaultier, a punt per rematar la feina avui a La Molina

Surf de neu. El doble campió olímpic va fer la millor baixada en la fase de qualificació i afronta com a favorit les eliminatòries finals d’avui

El circuit de cros dels Alabaus, a la carretera de Castellar de n’Hug, va rebre ahir amb unes condicions excel·lents i neu fresca la tradicional cita dels millors surfistes de neu a La Molina, on va començar una nova prova de la copa del món amb la jornada classificatòria. La jornada no va decebre els seguidors que es van aplegar a la pista. La gran figura del surf de neu mundial, el francès Pierre Vaultier, va fer la millor baixada i avui serà l’home a batre en les eliminatòries de vuitens, quarts, semifinals i la gran final, que enfrontaran de quatre en quatre tots els rivals fins a conèixer el vencedor final. Vaultier arriba a La Molina com a doble campió olímpic –Sotxi 2014 i Pyeongchang 2018– i com a vencedor de la copa del món de la temporada passada, líder de la general i vencedor a la Molina l’any passat.

L’australià Alex Pullin, finalista a Corea, va fer el segon millor temps just davant del basc Lucas Eguibar, subcampió del món a Sierra Nevada l’any passat. Reginio Hernández, l’espanyol que va ser bronze olímpic, no va fer una bona baixada i va ser 26è. Això fa que avui li hagi tocat una eliminatòria complicada a vuitens amb l’italià Visintin i l’alemany Noerl com a rivals complicats.

En la categoria femenina, la campiona olímpica Michela Moioli va fer el novè millor temps i en els quarts de final lluitarà contra la més ràpida ahir, la francesa Charlotte Bankes. La francesa Chloe Trespeuch, bronze a Pyeongchang, va ser tercera deixant clar que serà una de les rivals a batre en les eliminatòries d’avui.

La prova de la copa del món coincideix amb la festa de la celebració del 75è aniversari de La Molina, que es va inaugurar el 1943 amb el primer remuntador instal·lat a l’Estat espanyol.

LA FASE FINAL

Els 32 millors s’enfrontaran avui en eliminatòries de quatre surfistes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)