Esports de muntanya

Jornet aspira al cinquè triomf en la Pierra Menta

Esquí de muntanya. Farà equip amb l’austríac Herrmann en la cursa més emblemàtica. Cardona i Pinsach repeteixen l’equip de l’Altitoy-Ternua

La cursa més emblemàtica del calendari internacional d’esquí de muntanya es disputa d’avui a dissabte a Arêches-Beaufort. La petita població de la Savoia, als Alps francesos, és el centre operatiu de la Pierra Menta, una prova que ja ha arribat a la 33a edició i que es disputa en quatre etapes entre avui i dissabte.

La Pierra Menta és puntuable per a la Grande Course, un circuit que agrupa les principals curses de perfil clàssic dels Alps i els Pirineus. La primera, l’Altitoy-Ternua, va tenir lloc el primer cap de setmana de març i la va guanyar l’equip format pel català Kilian Jornet i l’austríac Jakob Herrmann, que tornaran a competir junts en la Pierra Menta.

Jornet s’ha imposat en aquesta prova quatre vegades (2008, 2010, 2011 i 2016) en set participacions i, juntament amb el seu company, serà el favorit a guanyar per cinquena vegada el que ja és conegut com el Tour de França de l’esquí de muntanya.

La resta d’equips que van acabar entre els cinc primers de l’Altitoy-Ternua també competiran en la Pierra Menta, incloent-hi l’equip format pels gironins Oriol Cardona i Marc Pinsach, que van ser cinquens i aspiren un altre cop a acabar entre els cinc primers. Entre els principals rivals de Jornet i Herrmann hi haurà els equips dels francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet i dels italians Michele Boscacci i Nadir Maguet.

En dones, l’equip de les catalanes Mireia Miró, vencedora tres vegades (2011, 2013 i 2015), i Marta Garcia aspira a pujar al podi, tot i que les grans favorites de la prova seran la francesa Laetitia Roux i la sueca Emelie Forsberg. Marta Riba, amb la basca Nahia Quincoces, també té possibilitats de fer un bon resultat.

10.000 m de desnivell

En la Pierra Menta hi participaran més de 300 equips i 600 esquiadors, que hauran de superar uns 10.000 m desnivell positiu acumulat en les quatre etapes de la prova. Els perfils de cada dia es faran públic només la jornada abans.

L’etapa d’avui (7.30 h) tindrà tres ascensions, la primera de les quals de 1.150 m fins al Passage du Dard, i prop de 20 km de recorregut.

La jornada de dissabte, l’última, viurà el moment culminant amb l’ascensió al Grand Mont (2.686 m), on s’arriben a acumular milers de persones per contemplar el desenllaç de la prova.

LES DADES

4
cops
ha guanyat Kilian Jornet la Pierra Menta en set participacions: els anys 2008, 2010, 2011 i 2016.
10.000
metres
de desnivell té l’emblemàtica prova, repartits en quatre jornades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)