Ciclisme

Ciclisme

Volta a Catalunya

Valverde: “la vida és així”

Ciclisme. Volta a Catalunya. El murcià del Movistar va guanyar l’etapa amb final a Valls per tercer cop i encarrila la seva tercera victòria general

“Diumenge en el darrer minut del partit li van fer una falta i va caure malament: fractura de clavícula. L’havien d’intervenir avui [ahir] i és una pena no ser allà, però la vida és així.” És la primera resposta d’Alejandro Valverde (Movistar Team) després de guanyar la segona etapa de la Volta Catalunya i posar-se líder en la general interpel·lat per Sergi López-Egea (El Periódico).

El murcià (1980) va aconseguir ahir el seu tercer triomf a Valls i es va posar el nou mallot de líder per primer cop. A la meta va dedicar el triomf a un dels seus fills –el gran dels quatre que té de dos matrimonis–, però, a la sala de premsa, l’emoció va impedir pronunciar el nom i el cognom de Xavi Tondo, tràgicament desaparegut en un accident a Sierra Nevada i molt present ahir a Valls davant el pavelló que duu el seu nom (l’arribada era davant) i amb els seus familiars també compartint experiències amb tota la caravana que any rere any segueix la prova: “Hi he guanyat de totes les maneres, a l’esprint, escapat... I n’estic molt content també pel nostre amic... Xavi, a qui dedico la victòria”, va dir el nou líder de la general, que va aconseguir al seu tercer triomf en la cursa catalana tot just un any després de confirmar el seu gran començament de temporada, estroncat en la caiguda del pròleg del Tour, en el qual es va acomiadar el 2017.

Molina (Caja Rural-RGA), Bizkarra (Euskadi-Murrias) i Merino (Burgos-BH) van formar una escapada en una etapa marcada pel vent i que va acabar amb quasi una hora de retard respecte de l’horari més lent previst. Neutralitzats abans del sol port de la jornada (Lilla, 2a), Valverde i Quintana ja havien aconseguit dos segons i un segon en el segon esprint intermedi i, atès que la situació era bona, Movistar va mantenir-se atent i en formació per exercir de líder mentre Mitchelton li feia la feina bruta acuitant en el darrer port. “No era en els plans ni de bon tros disputar l’etapa, però Scott [Mitchleton] ha pujat molt fort en el darrer port, molta gent no ha pogut seguir i la col·locació ja ha estat més fàcil. I l’arribada, que pica cap amunt, la conec i em va molt bé, hem treballat molt bé”, va explicar Valverde, que va disposar sempre de la roda de José Joaquin Rojas com a guia i protecció.

Tampoc no va dir fàstics del lideratge de la general perquè, malgrat que avui s’han de pujar tres ports de primera i un altre de categoria especial, les carreteres estretes tampoc no els obliguen a controlar més del compte el pilot.

Primers comiats

Nacer Bouhanni (Cofidis) ja no va començar, a Mataró, per una bronquitis que li hauria impedit de lluitar en plenes condicions per la victòria en el primer esprint, a Calella. Sí que va partir però va haver de posar el peu a terra Robert Gesink (Lotto-Jumbo), per molèsties en un genoll.

2a etapa (175,6 km)
1r A. Valverde (Movistar) 4h41:50
2n D. Impey (Mitchelton) m.t.
3r J. McCarthy (Bora) m.t.
4t E. Bernal (Sky) m.t.
5è M. Mohoric (Bahrain) m.t.
6è E. Gasparotto (Bahrain) m.t.
7è J. Rojas (Movistar) m.t.
14è Eduard Prades (Eusk. Murías) m.t..
26è Jordi Simon (Burgos) m.t
58è Marc Soler (Movistar) m.t.
133è Antoni Pedrero (Movistar) a 1:27
General
1r A. Valverde (Movistar) 8h21:09
2n J. McCarthy (Bora) a 0:04
3r D. Impey (Mitchelton a 0:06
4t N. Quintana (Movistar) a 0:11
5è M. Mohoric (Bahrain) a 0:12
6è B. Jungels (Quick-Steap) m.t.
7è Eduard Prades (Eusk. Murías) m.t.
8è E. Gasparotto (Bahrain) m.t.
9è Jordi Simon (Burgos) m.t.
10è E. Bernal (Sky) m.t
27è Marc Soler (Movistar) m.t.
128è Antoni Pedrero (Movistar) a 1:39
Muntanya
1r P. Latour (Ag2r) 5 punts
2n W. Paredes (Manzana P.) 3
3r I. Merino (Burgos) 3
Esprints intermedis
1r T. Bohli (BMC) 5 punts
2n A. Grivko (Astana) 5
3r C. Barthe (Eusk. Murías) 3
Joves
1r M. MOhoric (Quick-Step) 8h21:21
2n E. Bernal (Sky) m.t.
3r T. Geoghegan (Sky) m.t.
Equips
1r Bahrain - Merida 25h04:0.
General catalans
1r. Eduard Prades (Eusk. Murías) 8h21:2.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)